Bergingen

Bekijk onze houten bergingen

Kant-en-klare houten bergingen en bergingen op maat

Houten berging kopen

Voor het samenstellen van een luxe houten berging zijn verschillende opties in materialen. U heeft de keuze voor uw berging uit onder andere verschillende houtsoorten, dakvormen, dakbedekkingen en funderingen. De uitstraling van uw berging heeft u dus volledig in eigen hand. Een berging heeft voldoende opslag maar als u behoefte heeft aan een grotere opslagcapaciteit raden wij u aan om te kijken bij (kap-)schuren of houten schuren. Liever advies van één van onze deskundigen? Een adviseur komt graag langs om de verschillende opties door te lichten.

Wij kunnen voor uw berging een tekening maken en wanneer nodig verzorgen wij de bouwaanvraag of vergunning. Dus wenst u een complete berging met eventuele extra’s? Dan bent u bij Bulko aan het juiste adres. Neem vrijblijvend contact met ons op of kom langs bij onze vestiging in Oldebroek.


Een aantal van onze houten bergingen in beeld.

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen, neem dan gerust contact op.

Prefab- of locatiebouw?

Bij Bulko kunt u kiezen uit prefab- of locatiebouw. Prefabbouw betekent dat het materiaal grotendeels, vooraf in kant-en-klare elementen wordt voorbereid. Zo hoeft er op locatie minder werk te worden verricht, omdat het materiaal al is voorbereid. Bij locatiebouw worden de materialen door onze monteurs in elkaar gezet en gemonteerd op locatie. Natuurlijk heeft u ook de mogelijkheid om uw eigen product in elkaar te zetten. Locatiebouw kost dus meer tijd, maar in complexe gevallen bestaat er geen andere oplossing.

Houten prefab berging

Een houten prefab berging is niets anders dan een berging die grotendeels, vooraf, in kant-en-klare elementen wordt voorbereid. Alle voorbereidingen worden gedaan in onze eigen werkplaats, door onze eigen medewerkers die veel kennis en vakmanschap in hun bezit hebben. Het grote voordeel is dat er op de bouwlocatie minder werk gedaan hoeft te worden. Onder andere de wanden en panelen zijn al grotendeels voorbereid en plaats-klaar.

Maatwerk en prijs

Een maatwerk houten prefab berging is gemaakt volgens de specifieke wensen van de klant. Bij maatwerk producten is een standaard opbouwbeschrijving van A tot Z moeilijk te leveren. Wij adviseren u dan ook om uw maatwerk houten prefab berging door de monteurs van Bulko te laten plaatsen. Zo voorkomt u onnodige problemen en kunt u de houten berging zo snel mogelijk in gebruik nemen. Ook de prijs van een prefab berging is voor maatwerk constructies moeilijk te bepalen. Dit is afhankelijk van de materialen die u wenst te gebruiken. U kunt vrijblijvend een prijsopgave opvragen voor uw houten prefab berging.

Houten schuur of berging bouwen

Wanneer u ervoor kiest om een houten schuur of berging te bouwen, moet u rekening houden met verschillende onderdelen. U moet onder andere rekening houden met de fundering, de samenstelling van de wanden, welk soort ramen en wanden u wilt, het soort dakbedekking en het afvoermateriaal dat u wilt gebruiken.

De fundering

De fundering is erg belangrijk als u een houten schuur of berging gaat bouwen. Indien de ondergrond onverhard is, kunt u kiezen uit een hardhouten ringbalk voorzien van piketpalen, een kunststof fundering of een opgemetselde borstwering. Indien u een waterpas verharde ondergrond heeft is het verstandig de wanden van uw houten schuur of berging te plaatsen op een hardhouten fundering. Let op: de ondergrond waar de schuur of berging komt, dient ECHT waterpas te liggen!

De wanden

De wanden van uw schuur of berging kunnen op verschillende wijzen worden samengesteld. Allereerst dient u te kiezen voor een houtsoort. Te denken valt aan geïmpregneerd vuren, onbehandeld of geïmpregneerd lariks/douglas. Ook eiken behoort bij Bulko tot de mogelijkheden. Vervolgens heeft u de mogelijkheid om te kiezen uit het rabat- of gepotdekseld aanbrengen van het wandmateriaal.

Ramen en deuren

Ramen en deuren van uw houten schuur kunnen bij ons eveneens worden uitgevoerd in verschillende houtsoorten. Wij adviseren hardhouten ramen en deuren omdat de werking beduidend minder is, waardoor de kans op knellen van ramen en deuren miniem word.

Dakbedekking

Voor de dakbedekking van uw houten schuur of berging kan u kiezen uit dakshingels, dakpanplaten of specifieke dakpannen. Ook de binnenafwerking van de te bouwen schuur of berging kan u zelf bepalen. Wanneer Bulko voor de aanleg van isolatie, lichtpunten en elektra moet zorgen, horen wij dit graag.

Hemelwaterafvoer

Voor de afvoer van het regenwater hebben wij twee mogelijkheden. U heeft de keuze uit een PVC dakgoot of een zinken dakgoot.

Houten berging

Een houten berging is de ideale oplossing om onder andere tuinmeubelen en tuingereedschappen in op te slaan. Een houten berging is over het algemeen gemaakt voor een kleine opslagcapaciteit. Houten bergingen zijn veelal kant-en-klaar gemaakt, maar als u specifieke wensen heeft zorgen wij ervoor dat u een maatwerk berging in de tuin krijgt. Houten bergingen beschikken vaak niet over ramen, omdat dit ten kostte gaat van de opslagcapaciteit. Wilt u de houten berging uitbreiden? Dit is natuurlijk mogelijk in de vorm van een terrasoverkapping of carport. Voor een grotere opslagcapaciteit raden wij u aan om te kijken bij (kap-)schuren of exclusieve schuren.

Inspiratie nodig voor een blokhut, veranda, buitenverblijf of ander bouwwerk op maat?