Houten garages

Bekijk onze houten garages

Kant-en-klare houten garages en garages op maat.

Houten garage kopen

Een houten garage bij uw woning kan de oplossing bieden voor bijvoorbeeld stalling van uw auto of voor het onderbrengen van fietsen en gereedschap. Maar ook kan een garage onderdak bieden als werkplek of opslagruimte.

Voor het bouwen van een houten garage heeft u keuze uit verschillende funderingen, dakvormen, dakbedekkingen, wanden en deuren en ramen.

Houten garages, ook wel prefab-garages genoemd, zijn er in diverse afmetingen en uitvoeringen. Bij ons kunt u eenvoudig uw wensen kenbaar maken met betrekking tot de door u gewenste garage. Vervolgens kunt u uw garage eenvoudig bestellen, waarnaar onze monteurs voor u klaar staan om de houten garage bij u thuis op te bouwen. Zaken omtrent eventuele vergunningen regelen wij voor u (tegen meerprijs).

Lees alles over het laten bouwen van een garage en de bijbehorende prijzen van houten garages!


Een aantal van onze houten garages in beeld.

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen, neem dan gerust contact op.

Prefab- of locatiebouw?

Bij Bulko kunt u kiezen uit prefab- of locatiebouw. Prefabbouw betekent dat het materiaal grotendeels, vooraf in kant-en-klare elementen wordt voorbereid. Zo hoeft er op locatie minder werk te worden verricht, omdat het materiaal al is voorbereid. Bij locatiebouw worden de materialen door onze monteurs in elkaar gezet en gemonteerd op locatie. Natuurlijk heeft u ook de mogelijkheid om uw eigen product in elkaar te zetten. Locatiebouw kost dus meer tijd, maar in complexe gevallen bestaat er geen andere oplossing.

Houten prefab garage

Een houten prefab garage is niets anders dan een garage die grotendeels, vooraf, in kant-en-klare elementen wordt voorbereid. Alle voorbereidingen worden gedaan in onze eigen werkplaats, door onze eigen medewerkers die veel kennis en vakmanschap in hun bezit hebben. Het grote voordeel is dat er op de bouwlocatie minder werk gedaan hoeft te worden. Onder andere de wanden en panelen zijn al grotendeels voorbereid en plaats-klaar.

Maatwerk en prijs

Een maatwerk houten prefab garage is gemaakt volgens de specifieke wensen van de klant. Bij maatwerk producten is een standaard opbouwbeschrijving van A tot Z moeilijk te leveren. Wij adviseren u dan ook om uw maatwerk houten prefab garage door de monteurs van Bulko te laten plaatsen. Zo voorkomt u onnodige problemen en kunt u de houten garage zo snel mogelijk in gebruik nemen. Ook de prijs van een prefab garage is voor maatwerk constructies moeilijk te bepalen. Dit is afhankelijk van de materialen die u wenst te gebruiken. U kunt vrijblijvend een prijsopgave opvragen voor uw houten prefab garage.

De bouw van een houten garage

Bij de bouw van een houten garage zijn er enkele zaken waar u vooraf rekening mee moet houden. Als eerste, waar wilt u de garage voor gebruiken? Wilt u uw auto in de garage neerzetten of wilt u juist de fietsen en het gereedschap stallen in de garage. Ook is het een mogelijkheid om er een hobbyruimte van te maken, waarin u lekker kan klussen. Bulko adviseert u graag over welk soort houten garage u wenst te gebruiken. De functie van een garage is daarbij belangrijk. Verdere zaken waarmee u rekening dient te houden zijn hieronder beschreven.

De fundering

Voor de fundering van uw houten garage is het belangrijk dat er een vlakke en stabiele ondergrond aanwezig is. Voor de fundering heeft u de keuze uit verschillende opties. De fundering kan gelegd worden door middel van betonbanden, een kunststof fundering, een hardhouten ringbalk of aan de hand van piketpalen. Voor verdere informatie over deze funderingen, adviseren wij u graag.

De wanden

Voor de wanden van de houten garage kunt u kiezen uit gepotdekselde wanden of uit strakke wanden door middel van rabatdelen. De wanden van een prefab garage bestaan uit houten frames. Hierdoor kunt u het best de binnenzijde van uw houten garage isoleren en bekleden. Voor de verschillende houtmaterialen die u kunt gebruiken voor de bouw van uw houten garage, heeft Bulko de keuze uit Lariks/Douglas, geïmpregneerd Vuren of Eiken.

De deuren en ramen

Voor de deur(en) van een houten garage heeft u de mogelijkheid uit een enkele houten openslaande deur, een dubbele houten openslaande deur of een electrische sectionaal poort. Voor de ramen heeft u meerdere mogelijkheden, zoals enkel- en dubbelglas.

Dakbedekking

Ook voor de dakbedekking heeft u de keuze uit veel verschillende materialen. Heeft u bijvoorbeeld de voorkeur voor een platdak met EPDM dakbedekking? Of toch liever een zadeldak van sneldekkers? De afwerking kan bestaan uit een PVC dakgoot of een zinken dakgoot. Voor de overige opties wat betreft fundering, wanden, deuren en ramen en dakbedekking kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met ons.

 

 

Kiest u voor een houten carport of toch voor een garage?

Veel mensen twijfelen of ze over moeten gaan tot de aanschaf van een houten garage of carport ter bescherming van de auto. Welk soort wordt er op dit moment het meest aangeschaft? En wat zijn de belangrijkste verschillen tussen beide? Hieronder worden beide vergeleken.

Houten garage

Een houten garage is een afgesloten gedeelte waarin u uw auto kunt zetten. Over het algemeen worden houten garages geplaatst aan uw huis of zitten ze vast aan een grote schuur. Aan deze schuren zijn vaak ook carports aangebouwd. De belangrijkste voordelen van een houten garage zijn: de warmte blijft binnenin, diefbestendig, lange levensduur en beperking van de winteroverlast. De belangrijkste nadelen van een houten garage zijn: de hoge kosten, vaak is een garage krap, vocht kan moeilijk weg en slechte isolatie wat kan leiden tot warmteverlies. In de loop der jaren is gebleken dat steeds minder klanten kiezen voor een houten garage. Hieronder, bij houten carports, staan de redenen waarom dit het geval is.

Houten carport

Een houten carport is een open ruimte (alleen dak) die bescherming biedt voor één of verschillende voertuigen. Een carport wordt vaak los of tegen een bestaande woning aan gebouwd. De belangrijkste voordelen van een houten carport zijn: De lage aanschafprijs, meer ruimte, beperking van winteroverlast en het vocht kan makkelijk weg. De belangrijkste nadelen van een houten carport zijn: geen afgesloten ruimte, carport kan niet verwarmd worden en een houten carport heeft een kortere levensduur dan een garage. De laatste jaren kiezen veel klanten voor de aanschaf van een houten carport, omdat deze voldoende bescherming biedt tegen weersinvloeden. Daarnaast bestaat er minder kans op beschadiging doordat er meer ruimte om de auto heen is. Ook is het kostenplaatje van een houten carport veel interessanter dan de bouw van een houten garage.

Inspiratie nodig voor een carport, schuur, recreatiewoning of ander bouwwerk op maat?