Houten paardenstallen

Bekijk onze houten paardenstallen

Kant-en-klare houten paardenstallen en paardenstallen op maat.

Houten paardenstal kopen

Heeft u behoefte aan een professionele of eenvoudige paardenstal? Of heeft u liever een schuilstal voor uw paard? Bij ons heeft u uitgebreide keuzemogelijkheden. Of u nou een kant-en-klare houten paardenstal of een maatwerk houten paardenstal wenst, wij regelen het voor u.

Voor een maatwerk houten paardenstal komt één van onze adviseurs graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. Interesse? Neem dan contact met ons op of kom langs op onze locatie in Oldebroek. Wij doen u dan een vrijblijvende offerte toekomen. Bij akkoord staan onze monteurs voor u klaar om de professionele of eenvoudige houten paardenstal te bouwen.


Een aantal van onze houten paardenstallen in beeld.

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen, neem dan gerust contact op.

Kosten houten paardenstal

Wat u betaalt voor een houten paardenstal is afhankelijk of u kiest voor een eenvoudige- of professionele paardenstal. Daarnaast kunt u nog kiezen voor een schuilstal, welke goedkoper is dan een houten paardenstal. De genoemde prijzen zijn inclusief montage. De prijzen geven een indicatie, maar kunnen in werkelijkheid nog wel eens afwijken.

Eenvoudige paardenstal of schuilstal

De kosten voor een eenvoudige paarden- of schuilstal liggen aanzienlijk lager dan bij een professionele paardenstal. Voor een schuilstal betaalt u gemiddeld €3,000.00 afhankelijk van uw voorkeuren. Deze schuilstal heeft de vorm van een houten overkapping, waarbij drie wanden zijn gemonteerd die bescherming bieden tegen wind en regen voor uw paard. Voor een eenvoudige paardenstal zijn de prijzen variërend tussen de €5,000.00 en €10,000.00.

Professionele paardenstal

Heeft u veel paarden en de behoefte aan een grote professionele paardenstal? Dan bent u bij Bulko aan het juiste adres. U heeft al de beschikking over een standaard professionele houten paardenstal vanaf €10,000.00. Wanneer u veel extra wensen heeft, kan deze prijs oplopen tot €80,000.00. Voor deze prijs beschikt u over een zeer exclusieve houten paardenstal met alles erop en eraan.

Wetgeving en regels

Als er gekeken wordt naar de wetgeving en regels voor het bouwen van een houten paardenstal, zijn een aantal punten verplicht. Aan het aantal vierkante meter en de hoogte van de stal zijn al een paar eisen gesteld. Ook voor de afmetingen van de paardenweide zijn regels.

De bouw en afmetingen van een paardenstal

Voor plaatsing van de paardenstal, geven wij de voorkeur om de stal met de achterzijde naar de overheersende windrichting te plaatsen. Voor in de stal moet een paard minimaal over 30 vierkante meter beschikken. Namelijk 15 vierkante meter stal en 15 vierkante meter opslag. Wees u ervan bewust dat een paard makkelijk moet kunnen bewegen en dat een paard veel ruimte nodig heeft om na het liggen of rollen weer rechtop te staan. De hoogte van de houten paardenstal moet minimaal 2,20 meter hoog zijn en het liefst nog wat hoger. U kunt het best kiezen voor een staldeur van 1,30 meter breed inclusief raam.

Ventilatie

Voor de ventilatie van uw houten paardenstal geeft Bulko de voorkeur aan een natuurlijke ventilatie. Dit betekent een inlaat in een zijwand en uitlaat in het dak, wat een goede luchtcirculatie bevordert en ammoniakdampen helpt voorkomen. De ideale temperatuur licht tussen de 10 en 15 graden Celsius.

Richtlijnen voor een paardenweide

Er zijn enkele richtlijnen opgesteld voor een paardenweide. Een paard heeft 1.000 à 2.500 vierkante meter nodig. In totaal mag u over vier weidedieren per hectare beschikken. Wanneer u over meer paarden beschikt brengt dit extra verplichtingen met zich mee. De overheid kan u dan aanzien als een professioneel bedrijf.

Heeft u verder nog vragen over het bouwen van een houten paardenstal? Of heeft u de wensen om een houten paardenstal te laten bouwen bij u thuis? Informeer bij ons en wij maken voor u een vrijblijvende prijsopgave!

Houten paardenstallen

Bij Bulko heeft u de keuze uit verschillende houten paardenstallen. U kunt voor een zeer professionele paardenstal of een eenvoudige paardenstal gaan. Het verschil zit hem voornamelijk in de binnenafwerking van de stal. Een professionele houten paardenstal wordt aan de binnenzijde afgewerkt met betonplex en is standaard voorzien van professionele paardenstaldeuren. Een eenvoudige houten paardenstal heeft geen binnenafwerking en heeft een eenvoudige klampdeur.

Keuzemogelijkheden houten paardenstal

U heeft verschillende keuzemogelijkheden voor een houten paardenstal. Wenst u een fourageruimte, een berging, een loopgang of een zolder in deze houten paardenstal? Bij Bulko bestaat de mogelijkheid om te kiezen uit diverse materialen. Hierbij moet u denken aan diverse soorten dakbedekking zoals daksingels, asbestvrije golfplaten, dakpanplaten of dakpannen. Ook het materiaal van uw stal kunt u bij ons kiezen. Heeft u het liefst geïmpregneerd vuren, potseldekwerk of toch liever eiken? Bulko kan al uw wensen laten uitkomen. De fundering van uw houten paardenstal zal in de meeste gevallen bestaan uit een hardhouten ringbalk.

Werking van een schuilstal

Een schuilstal is een stal voor paarden waar ze een schuilmogelijkheid hebben. Als de paarden heel veel buiten zijn is dit zeker noodzakelijk. De schuilstal ervaren de paarden als zeer plezierig. In de winterperiode biedt de schuilstal beschutting tegen regen en wind en in de zomerperiode juist tegen zon en ongedierte. Het beste materiaal voor deze schuilstallen is hout. Als u bijvoorbeeld kiest voor ijzeren damwand platen veroorzaakt dit veel geluid tijdens regen en hagelbuien in de winter. In de zomer wordt dit materiaal juist weer heel heet, waardoor de paarden geen gebruik zullen maken van de schuilstal.

Zijn uw paarden veel buiten? En heeft u de behoefte aan een schuilstal? Onze adviseurs staan u graag te woord en helpen uw wensen voor een ideale schuilstal te verwezenlijken.

Inspiratie nodig voor een vakantiewoning, buitenverblijf, chaletwoning of ander bouwwerk op maat?