Kapschuren

Bekijk onze houten kapschuren

Kant-en-klare houten kapschuren en kapschuren op maat.

Houten kapschuur kopen

De kapschuren zijn vergelijkbaar met een houten overkapping, maar hebben de beschikking over een zeer hoge nok. Kapschuren worden onder andere veel gemaakt van eikenhout, waardoor de schuur een zeer landelijke uitstraling krijgt. Kapschuren worden ook vaak in combinatie gebouwd met houten garagescarportsoverkappingen of bergingen.

Het is voor ons helaas niet mogelijk om per maatwerk constructie, een uitgebreide opbouwbeschrijving mee te leveren. Bent u zelf niet handig en heeft u geen ervaring met het bouwen van een kapschuur? Onze montageteams beschikken over tientallen jaren ervaring en staan graag voor u klaar. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en onze monteurs zetten de schuur razendsnel neer in uw tuin.


Een aantal van onze houten kapschuren in beeld.

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen, neem dan gerust contact op.

Houten schuur of berging bouwen

Wanneer u ervoor kiest om een houten schuur of berging te bouwen, moet u rekening houden met verschillende onderdelen. U moet onder andere rekening houden met de fundering, de samenstelling van de wanden, welk soort ramen en wanden u wilt, het soort dakbedekking en het afvoermateriaal dat u wilt gebruiken.

De fundering

De fundering is erg belangrijk als u een houten schuur of berging gaat bouwen. Indien de ondergrond onverhard is, kunt u kiezen uit een hardhouten ringbalk voorzien van piketpalen, een kunststof fundering of een opgemetselde borstwering. Indien u een waterpas verharde ondergrond heeft is het verstandig de wanden van uw houten schuur of berging te plaatsen op een hardhouten fundering. Let op: de ondergrond waar de schuur of berging komt, dient ECHT waterpas te liggen!

De wanden

De wanden van uw schuur of berging kunnen op verschillende wijzen worden samengesteld. Allereerst dient u te kiezen voor een houtsoort. Te denken valt aan geïmpregneerd vuren, onbehandeld of geïmpregneerd lariks/douglas. Ook eiken behoort bij Bulko tot de mogelijkheden. Vervolgens heeft u de mogelijkheid om te kiezen uit het rabat- of gepotdekseld aanbrengen van het wandmateriaal.

Ramen en deuren

Ramen en deuren van uw houten schuur kunnen bij ons eveneens worden uitgevoerd in verschillende houtsoorten. Wij adviseren hardhouten ramen en deuren omdat de werking beduidend minder is, waardoor de kans op knellen van ramen en deuren miniem word.

Dakbedekking

Voor de dakbedekking van uw houten schuur of berging kan u kiezen uit dakshingels, dakpanplaten of specifieke dakpannen. Ook de binnenafwerking van de te bouwen schuur of berging kan u zelf bepalen. Wanneer Bulko voor de aanleg van isolatie, lichtpunten en elektra moet zorgen, horen wij dit graag.

Hemelwaterafvoer

Voor de afvoer van het regenwater hebben wij twee mogelijkheden. U heeft de keuze uit een PVC dakgoot of een zinken dakgoot.

Voordelen houten kapschuur

Met een houten kapschuur bezit je over een alles-in-één-schuur. Met een kapschuur kun je vele kanten op. Een houten kapschuur kan dienen als terrasoverkapping waar een groot gedeelte van het jaar onder kan worden gezeten. Afhankelijk van de grootte van de kapschuur kan deze ook gebruikt worden als carport. Wanneer u over een grote houten kapschuur beschikt, is een berging vaak inbegrepen. Doordat de kapschuur beschikt over lange zijwanden kun je goed uit wind zitten. Door de handige vorm van de kapschuur kunnen lampen en heaters aan de zijwand(en) geplaatst worden zodat het ‘s avonds aangenaam en goed verlicht is.

Houten kapschuur zelf bouwen

Een houten kapschuur is goed zelf te bouwen. Een aantal van de houten kapschuren worden geleverd als bouwpakket inclusief instructie.
Als eerste is het van belang om te gaan bouwen op een vlakke ondergrond (fundering). Daarna kunnen de staanders geplaatst en verankert worden om vervolgens de constructie op te bouwen. Wanneer de constructie staat kan het dak en de zijwanden geplaatst worden. Het laatste onderdeel is het leggen van de vloer. Voor het onderhoud van de houten kapschuur is het belangrijk om het houten materiaal te beitsen. Uiteindelijk heeft u een complete kapschuur in de tuin staan.

Houten kapschuur laten bouwen

Wat is er makkelijker dan een houten kapschuur te laten bouwen door experts? Op deze manier weet je zeker dat uw kapschuur perfect gebouwd wordt zonder mankementen. Bij Bulko plaatsen wij uw houten kapschuur voor de genoemde prijs in de offerte. Over het algemeen is de plaatsing inbegrepen in de totaalprijs.

 

Houten kapschuur

Een houten kapschuur is een open schuur waarbij de buitenwanden gedeeltelijk ontbreken. De kapschuren kunnen van meerdere materialen gemaakt worden zoals van eiken, lariks, douglas of geïmpregneerd vuren. De kapschuren worden vaak geplaatst in een ruimtelijke en landelijke omgeving. De schuur is meestal gebouwd met open wanden, maar kan ook helemaal dicht worden gemaakt.

Interesse in een kapschuur?

Beschikt u over een mooie ruime achtertuin en past een houten kapschuur bij u in de tuin? Dan bent u bij Bulko aan het juiste adres. Voor een kleine aanschafprijs heeft u al een houten kapschuur staan. Ook kunt u ervoor kiezen om een zeer luxe kapschuur in uw tuin te plaatsen. Wij bouwen voor u een maatwerk kapschuur met alles erop en eraan!

Inspiratie nodig voor een schuur, luxe chaletwoning, paardenstal of ander bouwwerk op maat?