Mantelzorgwoningen

Bekijk onze houten mantelwoningen

Kant-en-klare houten mantelwoning en mantelwoning op maat.

Houten mantelzorgwoning kopen

Mantelzorgwoningen van Bulko zijn er in verschillende afmetingen en oppervlakten. De keuze is aan u. Hoeveel ruimte heeft u, hoeveel ruimte heeft u nodig, welke hulpmiddelen heeft u nodig? Onze mantelzorgwoningen worden op maat gemaakt. Hierdoor weet u van te voren precies wat u kunt verwachten.

Een houten mantelzorgwoning is volledig geïsoleerd, heeft een prettig leefklimaat en is zeer zuinig met energie. Hierdoor is een op maat gemaakte mantelzorgwoning het ideale plaatje voor zorg in de buurt.

Een aanleunwoning bouwen behoort bij Bulko ook tot de mogelijkheid. Zo kunt u de aanleunwoning bouwen aan uw eigen huis of losstaand in de tuin. Een hulpbehoevende, zoals een familielid of partner, blijft dan dicht bij u in de buurt met de zorg die nodig is.


Een aantal van onze houten mantelzorgwoningen in beeld.

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen, neem dan gerust contact op.

Bezichtiging op demolocatie

Wanneer u belangstelling heeft in één van onze mantelzorgwoningen, is er de mogelijkheid om deze te bezichtigen. Hiervoor kunt u, via ons, een afspraak maken met één van onze contactpersonen op demolocatie. Deze contactpersoon leidt u graag rond door de mantelwoning en kan u zo verder inlichten over de mantelzorgwoning. Van elk type zijn er meerdere geplaatst door heel Nederland en België. Wilt u graag één van onze woningen komen bezichtigen op locatie om een beter beeld te krijgen? Neem dan contact met ons op, zodat wij u kunnen doorverwijzen naar een woning op demolocatie.

Mantelwoning en zorgkamer

Wat het verschil is tussen een mantelwoning en zorgkamer is redelijk makkelijk te verklaren. Een mantelzorgwoning is een compleet ingerichte woning waarbij er informele zorg wordt verleend door bijvoorbeeld een familielid. De situatie dwingt zich erom om een mantelzorgwoning te bouwen. Een zorgkamer wordt vaak (door een gemeente) geplaatst als verlengstuk van een bestaande woning. Een ander woord voor een zorgwoning is een WMO-unit. Met een zorgkamer voorkom je ingrijpende en dure verbouwingen wat kosten bespaart. Het belangrijkste verschil met een mantelzorgwoning is dat u bij een zorgkamer gebruik kunt maken van huishoudelijke hulp, persoonlijke verzorging en verpleging. Ook bestaat de mogelijkheid voor informele zorg.

 

Vergunning mantelzorgwoning

Voor het bouwen van een mantelzorgwoning heeft u normaal geen vergunning nodig. De voorwaarde voor een mantelzorgwoning is wel dat u hem op eigen terrein laat bouwen bij een bestaand huis. Woont u in een beschermd stadsgezicht of is uw pand een monument? Dan is een omgevingsvergunning vaak benodigd voor de bouw van een mantelzorgwoning.

Dat er normaal geen vergunning nodig is, wil niet zeggen dat er geen regels verbonden zijn aan het bouwen van een mantelzorgwoning. De regels zijn vastgesteld op basis van het Bouwbesluit.

Een aantal regels

  1. De mantelzorgwoning mag maximaal 15 jaar bewoonbaar zijn
  2. De mantelzorgwoning mag onderdak bieden aan een huishouden van maximaal 2 personen
  3. De mantelzorgwoning mag maximaal 100 vierkante meter groot zijn

Advies op maat

Als de gemeente twijfelt aan de noodzaak van de woning, kan zij een medische verklaring eisen. Heeft u meer informatie nodig over de mantelzorgwoningen of wilt u een woning op maat laten maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Houten mantelzorgwoning

Een houten mantelzorgwoning is een woning waarbij een tijdelijke woning (maximaal 15 jaar) naast een bestaand huis geplaatst wordt. Zo wonen bijvoorbeeld uw ouders of andere geliefden vlakbij maar toch zelfstandig. De houten mantelzorgwoningen zijn compleet, comfortabel en worden helemaal op maat gemaakt voor u.

Inrichting mantelzorgwoning

De mantelzorgwoningen bestaan standaard uit een woonkamer, eetkamer, slaapkamer en sanitaire voorzieningen zoals een toilet en douche. De ruimte biedt een in hoogte verstelbare keuken, is rolstoelvriendelijk en is gelijkvloers. Elke houten mantelzorgwoning kan volledig aangepast worden aan uw (medische) wensen en vereisten. Wilt u bredere deuren? Of toch liever lagere drempels? Bij ons kunt u alles naar eigen wens invullen en op maat laten maken.

Materialen mantelzorgwoning

Voor de mantelzorgwoningen wordt gebruik gemaakt van massief hout. Dit heeft als voordeel dat het uitstekend isoleert en dat het vocht reguleert, waardoor u bespaart op stookkosten. Mantelzorgwoning kopen? Neem vrijblijvend contact met ons op om, naast uw bestaande huis, uw ideale mantelzorgwoning te creëren.

Inspiratie nodig voor een chalet, recreatiewoning of ander bouwwerk op maat?