• Maatwerk woning
  • Ontwerp op maat


  • Duurzame toepassingen
  • Vergunningsaanvragen

Recreatiewoning Boomvalk, zoals hiernaast weergeven, is een maatwerk (recreatie)woning, welke geheel naar wens is aan te passen. Voor al onze luxe woningen geldt, dat deze volgens de normen van het bouwbesluit worden gebouwd (mogelijk permanent bewoonbaar, mits de gemeente het toe laat). De normen van het bouwbesluit houden de volgende isolatiewaardes (RC-waardes) in: vloer (fundering) RC-waarde 3.5, wanden RC-waarde 4.5 en het dak RC-waarde 6.0. De Boomvalk is opgeleverd met Thermowood Vuren open Rhombus bekleding en geïsoleerde aluminium kozijnen met HR ++ beglazing, waardoor dit type woning zeer milieuvriendelijk in gebruik en zeer onderhoudsvriendelijk is. Bekijk het model, gerealiseerd in de bossen van Nunspeet, laat je inspireren en vraag je eigen recreatiewoning op maat aan!

 


Informeer bij ons naar alle duurzame toepassingen en realiseer binnen de kortste keren je eigen droom recreatiewoning! De totale oppervlakte van de woning, zoals hiernaast getoond, bedraagt 70 m2. (12.4 x 6.1 meter, bxd)

Prijs op aanvraag

Recreatiewoning Boomvalk is opgeleverd als luxe woning, bestemd voor recreatief gebruik. De gehele woning is wel volledig gebouwd volgens de normen van het bouwbesluit. Zowel het fundament, de wanden en het dak zijn geïsoleerd volgens de normen van het bouwbesluit. De Boomvalk is voorzien van een geïsoleerde vloer (RC-waarde 3.5) aangebracht met wapening, vorstrand en daarop een afwerkvloer. De wanden met regelwerk 39 x 235 mm. zijn geïsoleerd (RC-waarden 4.5) aangebracht en beschikken over Thermowood Vuren open Rhombus gevelbekleding (twee x zwart gespoten) en zijn aan de binnenzijde afgewerkt met sausklare gipsplaten. Voor de kozijnen in de woning is het zeer duurzame aluminium (geïsoleerd) met deugdelijk hang- en sluitwerk toegepast. De woning is compleet woonklaar opgeleverd. Dat betekent dat de woning is voorzien van complete installatie (riool, water, vloerverwarming), elektra-installatie, keuken (in zitkamer), badkamer, toilet, zitkamer, twee slaapkamers en beschikt zelfs over een ruime ongeïsoleerde Billinga vlonder aan de voorzijde. De woning, zoals deze op de website is afgebeeld, heeft een afmeting van 70 m2 (excl. vlonder) met een totale hoogte van 3.5 meter. Wens je een andere indeling of afmetingen voor je eigen (recreatie)woning? Maak je wensen kenbaar en wij realiseren het!

Maatwerk projecten

Bulko is een maatwerkbedrijf, wat betekent dat dit model vrij te wijzigen en aan te passen is naar je eigen wensen. Onderstaand schrijven geeft een beeld van het gerealiseerde project bij de klant en wat de mogelijkheden vanuit Bulko zijn. Doe inspiratie op en ga eens samen met onze adviseur sparren over de vele (duurzame) mogelijkheden. Ook energieneutrale en energiezuinige voorzieningen kunnen wij leveren!

Fundering

– Geïsoleerde betonvloer RC-waarde 3.5
– Wapening
– Vorstrand
– Afwerkvloer
– Onderregel

Vlonder

– Ongeïsoleerde betonvloer (geen afwerkvloer)
– Hardhouten onderconstructie
– Billinga vlonderdelen

Wanden

– Regelwerk 38 x 235 mm.
– Isolatie RC-waarde 4.5
– Binnenfolie
– Buitenfolie
– Thermowood Vuren open Rhombus gevelbekleding (2x zwart gespoten)
– Binnenafwerking voorzien van gipsplaten (sausklaar)
– Stucwerk 35 m2.

Gevelbekleding

Thermowood Vuren is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen in Scandinavië. Thermohout heeft een thermische behandeling ondergaan, waardoor de duurzaamheid verhoogd is tot duurzaamheidsklasse 2, vergelijkbaar met Teak, Cedar, Bangkirai, enz. Tevens worden enkele belangrijke eigenschappen aan het hout toegevoegd door de thermische behandeling, zoals de verhoging van de weerstand tegen houtrot en schimmels.

Ramen & deuren

– Aluminium geïsoleerde kozijnen (RAL 7016)
– Deugdelijk hang- en sluitwerk
– HR++ beglazing

Het geheel is voorzien van:
– Eén vouwwand
– Drie vaste ramen
– Die kiepramen
– Twee deuren
– Vijf schuifdeuren

Dak

– Stucwerk plafond
– Gipsplaten plafond (sausklaar)
– Balklaag
– Geïsoleerde dakpanplaten (RC-waarde 6.0)
– EPDM-dakbedekking
– Zetwerk
– Zinken zijwaterafvoer
– Luifel aan de voorzijde
– Verzwaarde dakcontstructie (i.v.m. aanbrengen Sedum + zonnepanelen door klant)

Installatie

– Complete riool-installatie
– Complete water-installatie
– Jowitherm vloerverwarming (geschikt voor gietvloer), voorzien van separate thermostaten
– Doorstroom boiler

Elektra

– Meerdere lichtpunten in de keuken, woonkamer,, badkamer en (slaap)kamers
– Enkele en dubbele wandcontactdozen
– Meerdere schakelaars

Sanitair

Badkamer:
– Standaard toilet
– Standaard wastafel
– Twee standaard douches

Toilet
– Standaard toilet
– Standaard fontein

Voor beiden is een stelpost opgenomen voor de wand- en vloertegels.

Bouwen volgens bouwbesluit:
Een bouwwerk mag geen gevaar opleveren voor bewoners, gebruikers en omgeving. Daarom heeft de overheid in het Bouwbesluit 2012 voorschriften voor veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid, energiezuinigheid en milieu vastgelegd. Een bouwwerk moet altijd voldoen aan die voorschriften. Om een houten woning te mogen bouwen, dient het bouwplan te voldoen aan de eisen van het bouwbesluit van 2012. Dit bouwbesluit heeft in de loop der jaren enkele wijzigingen gekend, maar komt nog grotendeels overeen met die van 2012. De belangrijkste wijziging is: Per 1 januari 2018 gelden er normen voor de milieuprestatie bij de bouw van nieuwe woningen en bedrijven van 100m2 of groter. Naast regels voor energiezuinigheid van gebouwen geldt dan ook een grenswaarde voor de milieueffecten van het materiaalgebruik in de bouw. Bij de berekening telt de hele cyclus van een product mee voor de milieubelasting. Van winning van de grondstof, productie en transport tot gebruik en sloop van het bouwwerk.

Naast het vastgelegde bouwbesluit verschilt het per gemeente wat en hoe er gebouwd mag worden! De isolatiewaardes die van toepassing zijn om te voldoen aan de normen van het bouwbesluit zijn:
Vloer: Rc-waarde minimaal 3,5 m2K/W
Gevel: Rc-waarde minimaal 4,5 m2K/W
Dak: Rc-waarde minimaal 6,0 m2K/W

Belangrijkste toepassingen Boomvalk

Thermowood Vuren gevelbekleding (FSC gecertificeerd):
Thermowood Vuren is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen in Scandinavië. Thermohout heeft een thermische behandeling ondergaan, waardoor de duurzaamheid verhoogd is tot duurzaamheidsklasse 2, vergelijkbaar met Teak, Cedar, Bangkirai, enz. Tevens worden enkele belangrijke eigenschappen aan het hout toegevoegd door de thermische behandeling, zoals de verhoging van de weerstand tegen houtrot en schimmels. Het hout wordt tijdens het thermisch proces opgewarmd tot een maximum van 180 tot 230 ° C, hierdoor worden suikers, koolhydraten en harsen uit het hout verwijderd waardoor er geen voeding meer aanwezig is voor insecten en schimmels. Daarbij kent Thermohout een hoge dimensie-stabiliteit, wat betekent: minder krimp, uitzetting en vervorming. Door de sterke eigenschappen van het hout, is het een aantrekkelijk duurzaam ecologisch en economisch product.

Aluminium (geïsoleerde) kozijnen:
Een aluminium kozijn is altijd een lust voor het oog. Aluminium is een van de meest duurzame bouwmaterialen: bijna onderhoudsvrij, krachtig isolerend en oersterk. Het slanke profiel van aluminium kozijnen garandeert bovendien een maximale lichtinval. Laat de zon nu maar schijnen! Met aluminium kozijnen, garandeert Bulko kwalitatief hoogwaardige profielsystemen. Er zijn meerdere mogelijkheden tot het togen van profielen, waardoor bijna ieder vorm en afmeting te maken is.

error: Content is protected !!