• Maatwerk woning
  • Ontwerp op maat


  • Duurzame toepassingen
  • Vergunningsaanvragen

Het type Bergeend, zoals hiernaast weergeven is een maatwerk woning, welke geheel naar wens is aan te passen. Voor al onze luxe chaletwoningen geldt, dat deze naar wens geïsoleerd en compleet zelf samengesteld kunnen worden. De Bergeend is opgeleverd met hardhouten kozijnen (onderhoudsarm) en HR++ beglazing. Voor de gevelbekleding is gebruikt gemaakt van Red Cedar Channelsiding in de kleur zwart (duurzaamheidsklasse 1). Red Cedar heeft onbehandeld een minimale levensduur van 25 jaar.

 


Informeer bij ons naar alle mogelijke toepassingen en ontwerp je eigen duurzame huis! De totale oppervlakte van de woning inclusief zolder, zoals hiernaast getoond, bedraagt 111 m2.

Prijs op aanvraag

Chaletwoning Bergeend, is voorzien van wanden die bekleed zijn met zwarte Red Cedar Channelsiding (duurzaamheidsklasse 1). De houtsoort Red Cedar, is één van de duurzaamste houtsoorten in zijn klasse en gaat onbehandeld minimaal 25 jaar mee. De chalet kan zowel op een geïsoleerde betonvloer als op een stalen onderstel (met vloer) worden gebouwd. De woning heeft aan de voorkant glazen schuifpuien en meerdere zijlichten, waarbij de kozijnen van hardhout (onderhoudsarm) zijn gemaakt. De beglazing is voorzien van dubbelglas (HR++). De binnenzijde wordt modern en strak afgewerkt aan de hand van deels Fermacell platen en deels gipsplaten (plafond). De Bergeend is voorzien van een verdieping in de vorm van een vide. Het dak is voorzien van Aluzink felsdelen. Aan de voor- en rechterzijde van de woning is een vlonder/terras gemaakt van hardhouten Bankirai delen. De gehele woning is aan te passen aan je wensen. De woning inclusief zolder, zoals hiernaast als voorbeeldmodel is afgebeeld, heeft een totale oppervlakte van 111 m2.

Maatwerk projectem

Bulko is een maatwerkbedrijf, wat betekent dat dit model vrij te wijzigen en aan te passen is naar je eigen wensen. Onderstaand schrijven geeft een beeld van het gerealiseerde project bij de klant en wat de mogelijkheden vanuit Bulko zijn. Doe inspiratie op en ga eens samen met onze adviseur sparren over de vele (duurzame) mogelijkheden. Ook energieneutrale en energiezuinige voorzieningen kunnen wij leveren!

Fundering (beton)

Geïsoleerde betonvloer (RC-waarde 3.5), Wapening, Vorstrand, Afwerkvloer, Onderregel, Uitgaande van een bouwrijpe draagkrachtige ondergrond

Fundering (onderstel)

Stalen onderstel, Geïsoleerde houten vloer, bestaande uit: cementplaat, isolatie RC-waarde 3.5 en OSB-beplating, Onderregel, Uitgaande van een bouwrijpe waterpas verharde draagkrachtige ondergrond

Buitenwanden

Regelwerk 38 x 235 mm., Isolatiemateriaal, Binnenfolie, Buitenfolie, Gevelbekleding (zie hieronder), Fermacell platen binnenafwerking

Gevelbekleding

Red Cedar is één van de meest duurzame naaldhoutsoorten en staat bekend om zijn uitmuntende kwaliteit. De kenmerkende eigenschappen van Cedar zijn: duurzaam, licht van gewicht, zeer stabiel, goed bewerkbaar en een rechte draad met fijne nerfstructuur (nerf kan wel loslaten). Het hout kan uitstekend onbehandeld toegepast worden waardoor het met de tijd gaat vergrijzen. Het hout is zeer vormvast wat wil zeggen dan het minimaal krimpt en uitzet. Door de minimale werking hecht verf en lak ook uitstekend op dit hout. Red Cedar is wel een zachte houtsoort, waardoor dit type (onbehandeld) gevoelig is voor beschadigingen.

Binnenwanden

Regelwerk 38 x 89 mm (geïsoleerd), Fermacell platen binnenafwerking (sausklaar) aan twee zijden

Ramen & deuren

De buitenkozijnen zijn gemaakt van hardhout, voorzien van,, Veiligheidsbeslag volgens politiekeurmerk, KOMO / SKH gecertificeerd, Gelaagd veiligheidsglas / HR ++ beglazing, Gegrond in de kleur wit of antraciet, Voldoende ventilatieroosters

Dak (zadel)

Gipsplaten plafond (sausklaar), Onbehandelde Vuren spanten, Onbehandelde Vuren gordingen, Geïsoleerde dakelementen, Tengels, Aluzink felsdelen, PVC / zinken goten aan twee zijden met HWA tot aan maaiveld

Installatie

Verwarming d.m.v. Infrarood(panelen), Warmwaterboiler, Groepenkast, Busch-Jaeger Balance SI schakelmateriaal, Standaard lichtpunten, Optioneel: sportjes, Complete riool-installatie (in gebouw), Complete water-installatie (in gebouw), Complete ventilatie-installatie (in gebouw)

Sanitair

Standaard fontein, Standaard fonteinkraan, Standaard toilet, Standaard wastafel, Standaard wastafelkraan, Standaard douchegarnituur, Standaard douchedrain

Belangrijkste toepassingen Bergeend

Red Cedar gevelbekleding (PEFC gecertificeerd):
Red Cedar is één van de meest duurzame naaldhoutsoorten en staat bekend om zijn uitmuntende kwaliteit. De kenmerkende eigenschappen van Cedar zijn: duurzaam, licht van gewicht, zeer stabiel, goed bewerkbaar en een rechte draad met fijne nerfstructuur (nerf kan wel loslaten). Het hout kan uitstekend onbehandeld toegepast worden waardoor het met de tijd gaat vergrijzen. Het hout is zeer vormvast wat wil zeggen dan het minimaal krimpt en uitzet. Door de minimale werking hecht verf en lak ook uitstekend op dit hout. Red Cedar is wel een zachte houtsoort, waardoor dit type (onbehandeld) gevoelig is voor beschadigingen.

Hardhouten kozijnen:
Zoals het woord “hard” al aangeeft, zijn deze kozijnen enorm stevig (goed bestand tegen beschadigingen) en daarnaast is het hout heel bewerkelijk. De hardhouten kozijnen worden vervaardigd uit geoptimaliseerd mahoniehout, zijn KOMO gecertificeerd en beschikken over veiligheidsbeslag volgens politiekeurmerk. De degelijke en kwalitatief hoogwaardige kozijnen voldoen tevens over een uitstekende duurzaamheid. De houten kozijnen geven het geheel een zeer warme uitstraling en hebben bovendien een levensduur van 40 tot wel 75 jaar!

Aluzink Felsdelen:
Aluzink Felsdelen worden gemonteerd aan de hand van een variabel Felssysteem dat makkelijk te plaatsen is op het dak dankzij de geperforeerde onderlap. Dit kan zelfs nog gecombineerd worden met een geïsoleerde warmdak-plaat. Naast de lange levensduur van de platen, is het ook een duurzaam alternatief voor het bedekken van een dak. Het product heeft een aantrekkelijke uitstraling en is daarnaast ook nog relatief voordelig. De Felsdelen zijn in verschillende kleuren en toepassingen beschikbaar.

Bankirai hout:
Bankirai hout is zwaar en heeft een volumiek massa tussen de 850 tot 1400 kg per m3. Het hout heeft een fijne gelijkmatige structuur met een sterke kruisdraad, weinig draadverloop en onvolkomenheden als noesten en kwasten. Zeer gunstige sterkte-eigenschappen en een hoge duurzaamheid maakt bankirai geschikt voor tal van buitentoepassingen. Aanvankelijk heeft het hout een geelbruine kleur. Onder invloed van regen, zon en lucht zal bankirai (zonder oppervlaktebehandeling, zoals bijvoorbeeld hardhoutolie) naar potloodkleurig grijs verkleuren.

error: Content is protected !!