• Maatwerk woning
  • Ontwerp op maat


  • Duurzame toepassingen
  • Vergunningsaanvragen

Chaletwoning Blauwborst is een maatwerk vakantieverblijf welke geheel naar wens is aan te passen. Voor al onze luxe woningen geldt, dat deze geïsoleerd (RC-waardes zelf te bepalen) en compleet zelf samengesteld kunnen worden. De Blauwborst is opgeleverd met, onderhoudsarme, hardhouten kozijnen (KOMO/SKH gecertificeerd) en HR ++ beglazing. Voor de gevelbekleding is gebruik gemaakt van verticaal Thermowood Vuren Channelsiding profiel (duurzaamheidsklasse 2). Door zijn zadeldak model (bekleed met dakpanplaten) en robuuste boeidelen en windveren, krijgt de woning een authentieke uitstraling.

 


Informeer bij ons naar alle mogelijke toepassingen voor een duurzaam huis en realiseer binnen de kortste keren je eigen duurzame woning! De totale oppervlakte van de woning, zoals hiernaast getoond, bedraagt 100 m2.

Prijs op aanvraag

Houten chaletwoning Blauwborst is een typische moderne chalet welke ook geschikt is als luxe vakantiewoning. De chaletwoning is volledig geïsoleerd. De klant bepaald zelf de isolatiewaardes van de chaletwoning, hierdoor kan de woning geschikt zijn voor permanente bewoning (mits het bestemmingsplan / gemeente dit toe laat). De buitenwanden zijn bekleed met verticaal Thermowood Vuren Channelsiding profiel. De houten delen aan de binnenzijde zijn voorzien van whitewash, waardoor de woning een traditionele uitstraling krijgt. Het dak is voorzien van dakpanplaten in de kleur antraciet. De zinken mastgoot en de robuuste boeidelen en windveren, maken het dak af. De ramen zijn voorzien van thermopane HR++ beglazing, met daaromheen hardhouten kozijnen (KOMO / SKH gecertificeerd), welke beschikken over veiligheidsbeslag volgens politiekeurmerk. Aan de voorzijde van de nieuwbouw chalet zit een breed terras waar heerlijk van de zon genoten kan worden. Deze woning is uitstekend geschikt om zonnepalen op te leggen voor het opwekken van zonne energie, zodat het huis meer verduurzaamd wordt. De gehele woning is aan te passen aan je wensen. De woning, zoals hiernaast als voorbeeldmodel is afgebeeld, heeft een totale oppervlakte van 100 m2.

Maatwerk projecten

Bulko is een maatwerkbedrijf, wat betekent dat dit model vrij te wijzigen en aan te passen is naar je eigen wensen. Onderstaand schrijven geeft een beeld van het gerealiseerde project bij de klant en wat de mogelijkheden vanuit Bulko zijn. Doe inspiratie op en ga eens samen met onze adviseur sparren over de vele (duurzame) mogelijkheden. Ook energieneutrale en energiezuinige voorzieningen kunnen wij leveren!

Fundering (beton)

Geïsoleerde betonvloer (RC-waarde 3.5), Wapening, Vorstrand, Afwerkvloer, Onderregel, Uitgaande van een bouwrijpe draagkrachtige ondergrond

Buitenwanden

Regelwerk 38 x 235 mm., Isolatiemateriaal, Binnenfolie, Buitenfolie, Gevelbekleding (zie hieronder), Fermacell platen binnenafwerking

Gevelbekleding

Thermowood Vuren is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen in Scandinavië. Thermohout heeft een thermische behandeling ondergaan, waardoor de duurzaamheid verhoogd is tot duurzaamheidsklasse 2, vergelijkbaar met Teak, Cedar, Bangkirai, enz. Tevens worden enkele belangrijke eigenschappen aan het hout toegevoegd door de thermische behandeling, zoals de verhoging van de weerstand tegen houtrot en schimmels.

Binnenwanden

Regelwerk 38 x 89 mm (geïsoleerd), Fermacell platen binnenafwerking (sausklaar) aan twee zijden

Ramen & deuren

De buitenkozijnen zijn gemaakt van hardhout, voorzien van,, Veiligheidsbeslag volgens politiekeurmerk, KOMO / SKH gecertificeerd, Gelaagd veiligheidsglas / HR ++ beglazing, Gegrond in de kleur wit of antraciet, Voldoende ventilatieroosters

Dak (zadel)

Gipsplaten plafond (sausklaar), Onbehandelde Vuren spanten, Onbehandelde Vuren gordingen, Geïsoleerde dakelementen, Tengels, Panlatten, Dakpanplaten, Nokstukken, Houten boeidelen, Houten windveren, PVC / zinken goten aan twee zijden met HWA tot aan maaiveld

Installatie

Verwarming d.m.v. Infrarood(panelen), Warmwaterboiler, Groepenkast, Busch-Jaeger Balance SI schakelmateriaal, Standaard lichtpunten, Optioneel: sportjes, Complete riool-installatie (in gebouw), Complete water-installatie (in gebouw), Complete ventilatie-installatie (in gebouw)

Sanitair

Standaard fontein, Standaard fonteinkraan, Standaard toilet, Standaard wastafel, Standaard wastafelkraan, Standaard douchegarnituur, Standaard douchedrain

Belangrijkste toepassingen Blauwborst

Thermowood Vuren gevelbekleding (FSC gecertificeerd):
Thermowood Vuren is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen in Scandinavië. Thermohout heeft een thermische behandeling ondergaan, waardoor de duurzaamheid verhoogd is tot duurzaamheidsklasse 2, vergelijkbaar met Teak, Cedar, Bangkirai, enz. Tevens worden enkele belangrijke eigenschappen aan het hout toegevoegd door de thermische behandeling, zoals de verhoging van de weerstand tegen houtrot en schimmels. Het hout wordt tijdens het thermisch proces opgewarmd tot een maximum van 180 tot 230 ° C, hierdoor worden suikers, koolhydraten en harsen uit het hout verwijderd waardoor er geen voeding meer aanwezig is voor insecten en schimmels. Daarbij kent Thermohout een hoge dimensie-stabiliteit, wat betekent: minder krimp, uitzetting en vervorming. Door de sterke eigenschappen van het hout, is het een aantrekkelijk duurzaam ecologisch en economisch product.

Hardhouten kozijnen:
Zoals het woord “hard” al aangeeft, zijn deze kozijnen enorm stevig (goed bestand tegen beschadigingen) en daarnaast is het hout heel bewerkelijk. De hardhouten kozijnen worden vervaardigd uit geoptimaliseerd mahoniehout, zijn KOMO gecertificeerd en beschikken over veiligheidsbeslag volgens politiekeurmerk. De degelijke en kwalitatief hoogwaardige kozijnen voldoen tevens over een uitstekende duurzaamheid. De houten kozijnen geven het geheel een zeer warme uitstraling en hebben bovendien een levensduur van 40 tot wel 75 jaar!

Dakpanplaten antraciet:
Een goedkopere variant van dakpannen, zijn dakpanplaten. De dakpanplaten zijn voorzien van een RAL-kleur (in dit geval antraciet/grijs 7016), waarop een 25mu polyester gecoate toplaag overheen zit. Dit type dakbedekking is makkelijk te monteren, is goedkoop en is prima geschikt als dakbedekking voor woningen. Ook worden dakpanplaten vaak gebruikt voor schuurtjes, carports en garages. De geïsoleerde dakelementen onder de platen, zorgen voor een uitstekende isolatie.

error: Content is protected !!