• Maatwerk woning
  • Ontwerp op maat


  • Duurzame toepassingen
  • Vergunningsaanvragen

Het type Dodaars is een maatwerk chaletwoning welke geheel naar wens is aan te passen. Voor al onze luxe woningen geldt, dat deze geïsoleerd en compleet zelf samengesteld kan worden. De Dodaars is opgeleverd met, onderhoudsarme, hardhouten kozijnen en HR ++ beglazing. Voor de gevelbekleding en een deel van de dakbedekking is gebruik gemaakt van verticaal Thermowood Vuren Channelsiding profiel (duurzaamheidsklasse 2). De rest van het dak is voorzien van Aluzink platen (antraciet). Door zijn zeer bijzondere model, krijgt de woning een karakteristieke uitstraling.

 


Informeer naar alle mogelijke toepassingen voor een houten nieuwbouw woning en realiseer binnen de kortste keren je eigen duurzame woning! De totale oppervlakte van de woning, zoals hiernaast getoond, bedraagt 80 m2.

Prijs op aanvraag

Chaletwoning Dodaars is een expliciet type woning, wat komt door zijn bijzondere dakvorm. De woning is volledig geïsoleerd, waardoor de woning geschikt is om er gedurende het hele jaar in te verblijven. De woning is voorzien van wanden die bekleed zijn met verticale Thermowood Vuren Channelsiding. Ook is een gedeelte van het dak bekleed met Thermowood Vuren Channelsiding. De rest van het dak is bekleed met Aluzink dakplaten. De gevel- en dakbekleding zijn twee keer zwart gespoten (betreft niet de Aluzink platen). De beglazing is voorzien van Thermopane HR++ en de kozijnen zijn voorzien van hardhout (zowel zwart als wit gegrond). De binnenzijde is volledig afgewerkt met Noors Grenen schroten In dit bijzondere type houtskeletbouw chalet is optimaal gebruik gemaakt van de ruimtes door de slimme architectuur en de geometrische vormen. De gehele woning is aan te passen aan je wensen. De woning, zoals hiernaast is afgebeeld, heeft een totale oppervlakte van 80 m2, inclusief slaapzolder.

Maatwerk projecten

Bulko is een maatwerkbedrijf, wat betekent dat dit model vrij te wijzigen en aan te passen is naar je eigen wensen. Onderstaand schrijven geeft een beeld van het gerealiseerde project bij de klant en wat de mogelijkheden vanuit Bulko zijn. Doe inspiratie op en ga eens samen met onze adviseur sparren over de vele (duurzame) mogelijkheden. Ook energieneutrale en energiezuinige voorzieningen kunnen wij leveren!

Fundering (beton)

Geïsoleerde betonvloer (RC-waarde 3.5), Wapening, Vorstrand, Afwerkvloer, Onderregel, Uitgaande van een bouwrijpe draagkrachtige ondergrond

Buitenwanden

Regelwerk 38 x 235 mm., Isolatiemateriaal, Binnenfolie, Buitenfolie, Gevelbekleding (zie hieronder), Fermacell platen binnenafwerking

Gevelbekleding

Thermowood Vuren is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen in Scandinavië. Thermohout heeft een thermische behandeling ondergaan, waardoor de duurzaamheid verhoogd is tot duurzaamheidsklasse 2, vergelijkbaar met Teak, Cedar, Bangkirai, enz. Tevens worden enkele belangrijke eigenschappen aan het hout toegevoegd door de thermische behandeling, zoals de verhoging van de weerstand tegen houtrot en schimmels.

Binnenwanden

Regelwerk 38 x 89 mm (geïsoleerd), Fermacell platen binnenafwerking (sausklaar) aan twee zijden

Ramen & deuren

De buitenkozijnen zijn gemaakt van hardhout, voorzien van,, Veiligheidsbeslag volgens politiekeurmerk, KOMO / SKH gecertificeerd, Gelaagd veiligheidsglas / HR ++ beglazing, Gegrond in de kleur wit of antraciet, Voldoende ventilatieroosters

Dak (zadel)

Lessenaarsdak, Gipsplaten plafond (sausklaar), Onbehandelde Vuren spanten, Onbehandelde Vuren gordingen, Geïsoleerde dakelementen, Tengels, Gevelbekleding Thermowood, Aluzink felsdelen, PVC / zinken goten aan twee zijden met HWA tot aan maaiveld

Installatie

Verwarming d.m.v. Infrarood(panelen), Warmwaterboiler, Groepenkast, Busch-Jaeger Balance SI schakelmateriaal, Standaard lichtpunten, Optioneel: sportjes, Complete riool-installatie (in gebouw), Complete water-installatie (in gebouw), Complete ventilatie-installatie (in gebouw)

Sanitair

Standaard fontein, Standaard fonteinkraan, Standaard toilet, Standaard wastafel, Standaard wastafelkraan, Standaard douchegarnituur, Standaard douchedrain

Belangrijkste toepassingen Dodaars

Thermowood Vuren gevelbekleding (FSC gecertificeerd):
Thermowood Vuren is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen in Scandinavië. Thermohout heeft een thermische behandeling ondergaan, waardoor de duurzaamheid verhoogd is tot duurzaamheidsklasse 2, vergelijkbaar met Teak, Cedar, Bangkirai, enz. Tevens worden enkele belangrijke eigenschappen aan het hout toegevoegd door de thermische behandeling, zoals de verhoging van de weerstand tegen houtrot en schimmels. Het hout wordt tijdens het thermisch proces opgewarmd tot een maximum van 180 tot 230 ° C, hierdoor worden suikers, koolhydraten en harsen uit het hout verwijderd waardoor er geen voeding meer aanwezig is voor insecten en schimmels. Daarbij kent Thermohout een hoge dimensie-stabiliteit, wat betekent: minder krimp, uitzetting en vervorming. Door de sterke eigenschappen van het hout, is het een aantrekkelijk duurzaam ecologisch en economisch product.

Hardhouten kozijnen:
Zoals het woord “hard” al aangeeft, zijn deze kozijnen enorm stevig (goed bestand tegen beschadigingen) en daarnaast is het hout heel bewerkelijk. De hardhouten kozijnen worden vervaardigd uit geoptimaliseerd mahoniehout, zijn KOMO gecertificeerd en beschikken over veiligheidsbeslag volgens politiekeurmerk. De degelijke en kwalitatief hoogwaardige kozijnen voldoen tevens over een uitstekende duurzaamheid. De houten kozijnen geven het geheel een zeer warme uitstraling en hebben bovendien een levensduur van 40 tot wel 75 jaar!

Aluzink Felsdelen:
Aluzink Felsdelen is een variabel Felssysteem dat makkelijk te monteren is op het dak dankzij de geperforeerde onderlap. Dit kan zelfs nog gecombineerd worden met een geïsoleerde warmdak-plaat. Naast de lange levensduur van de platen, is het ook een duurzaam alternatief voor het bedekken van een dak. Het product heeft een aantrekkelijke uitstraling en is daarnaast ook nog relatief voordelig. De Felsdelen zijn in verschillende kleuren en toepassingen beschikbaar.

error: Content is protected !!