• Maatwerk kapschuur
  • Ontwerp op maat


  • Levering en montage
  • Realisatie in 2-3 maanden

Eiken kapschuur Tilburg, zoals hiernaast weergeven, is een maatwerk kapschuur welke geheel naar wens is aan te passen. De staanders, spanten en gebintenconstructie bestaan uit het zeer stevige en tevens duurzame Eiken. De houten kapschuur Tilburg is opgeleverd met twee zwarte Okoume plaatdeuren. Voor de gevelbekleding is gebruik gemaakt van Lariks/Douglas Zweeds rabat gevelbekleding (duurzaamheidsklasse 3). Het geheel is daarbij twee keer zwart gespoten.

 

De afmetingen van de Eiken kapschuur Tilburg, zoals hiernaast getoond, zijn 15 x 6 meter (bxd). In totaal 90 m2.

Prijs op aanvraag

Eiken kapschuur Tilburg heeft een prachtige authentieke uitstraling. De berging van kapschuur is niet geïsoleerd opgeleverd. De staanders, spanten en gebintenconstructie bestaan uit het duurzame Eiken. De kapschuur is voorzien van wanden die bekleed zijn met zwart Lariks/Douglas Zweeds rabat gevelbekleding. De deuren zijn voorzien van Okoume platen (in de kleur zwart) voorzien van V-groef. De kapschuur is voorzien van een dak met Oud Hollandse dakpannen (in de kleur rood, genuanceerd). Het dak wordt afgewerkt met Eiken windveren, Douglas dakbeschot (geschaafd) en een zinken dakgoot. De kapschuur heeft een totale oppervlakte van 90 m2.

Let er op dat dit een maatwerk model is en eigen wensen mogelijk zijn!

Maatwerk projecten

Bulko is een maatwerkbedrijf, wat betekent dat dit model vrij te wijzigen en aan te passen is naar je eigen wensen. Onderstaand schrijven geeft een beeld van het gerealiseerde project bij de klant en wat de mogelijkheden vanuit Bulko zijn. Doe inspiratie op en ga eens samen met onze adviseur sparren over de vele (duurzame) mogelijkheden. Ook energieneutrale en energiezuinige voorzieningen kunnen wij leveren!

Fundering

– Onder de beringen komt een betonnen vloer met vorstrand, afwerkvloer en hardhouten onderregel (18 m2)
– Zwarte betonnen stiepen van 20 x 20 cm.
– Zwarte betonbanden 10 x 20 cm.
– Het geheel wordt verder voorzien van een gebezemde betonvloer en hekwerk voorzien van poort, bestaande uit: Buitenzijde Douglas planken, binnenzijde regelwerk en afgewerkt met betonplex. Totale hoogte bedraagt 120 cm.

Staanders

– Staanders ca. 20 x 20 cm.
– De staanders, spanten en schoren worden uitgevoerd als een eiken gebinten constructie

Staanders, gebinten & spanten

Eikenhout is een van de meest gebruikte en bekendste houtsoorten. Het is een hardhout, waardoor het van zichzelf een sterk en vrij hard materiaal is. De kleur van eikenhout varieert ongeveer van redelijk lichtgeel, tot licht bruinere tinten. Na bewerking kan het hout natuurlijk ook nog verkleuren. De kleur wordt bijvoorbeeld beïnvloed door de lak die gebruikt wordt op het hout. Kenmerkend aan deze houtsoort zijn de noesten en vlamvormige kringen die zichtbaar zijn als het hout tot planken is gezaagd. Het kleurverschil in het hout, de kopsekantscheurtjes, de noesten en andere kenmerken geven het eikenhout de geliefde robuuste en rustieke uitstraling.
Eikenhout valt in een duurzaamheidsklasse 2 wat betekent dat het onbehandeld een levensduur heeft van zeker 20-25 jaar. Het is een betrouwbaar hout om te gebruiken voor grotere bouwwerken als veranda’s en overkappingen, maar ook voor gebinten die in woningen worden geplaatst als drager en sfeerelement. Omdat deze houtsoort vrij makkelijk te bewerken is, is het tevens een interessante houtsoort voor maatwerkbouwers. Er worden onder andere bedden, kasten, toonbanken, muurbekleding en eettafels gemaakt. Ook wordt deze houtsoort gebruikt als vloer; binnen als houten vloer en buiten als terrasvloer.
Eiken heeft zijn tijd nodig om te vergrijzen, werken en uit te drogen. Aangezien de eik nat verzaagd wordt is er nog looizuur aanwezig in het hart van de eik. Deze kan er voor zorgen dat er bruin/zwartachtige strepen op de eik zullen komen. Dit is enkel in de eerste periode na de plaatsing en zal geleidelijk aan wegtrekken. Dit hoort allemaal bij de eigenschappen van eikenhout.

Wanden

– Zwart Lariks/Douglas Zweeds rabat gevelbekleding
– Zwarte rabat vellingdelen binnenafwerking
– Ponystallen betonplex binnenafwerking ca. 120 cm. hoog

Gevelbekleding

Douglas hout is een naald houtsoort afkomstig uit Noord-west Europa die van nature een hoge duurzaamheid en sterkte heeft. Douglas is sterk en uiterst taai waardoor het uiterst goed toepasbaar is. Douglas heeft onbehandeld van nature een hoge duurzaamheid. Door de van nature hoge duurzaamheid is Douglas een milieuvriendelijk alternatief voor geïmpregneerd Vuren wat veelal schadelijke stoffen bevat om een verhoogde duurzaamheid te bereiken. Douglas wordt onbehandeld steeds veelzijdiger in verschillende buitentoepassingen ingezet, denk aan gevelbekleding, carports, tuinhuisjes en tuinmeubelen. Douglas hout valt in duurzaamheidsklasse 3.

Deuren

– Twee Okoume plaatdeuren voorzien van V-groef (zwart)

Dak

– Oudhollandse dakpannen rood genuanceerd
– Panlatten
– Eiken windveren
– Douglas dakbeschot geschaafd
– Zinken dakgoot aan voorzijde
– Spuwer aan rechterzijde
– Hemelwaterafvoer tot aan maaiveld aan linkerzijde


Belangrijkste toepassingen Eiken kapschuur Tilburg:

Lariks/Douglas gevelbekleding:
Douglas hout is een naald houtsoort afkomstig uit Noord-west Europa die van nature een hoge duurzaamheid en sterkte heeft. Douglas is sterk en uiterst taai waardoor het uiterst goed toepasbaar is. Douglas heeft onbehandeld van nature een hoge duurzaamheid. Door de van nature hoge duurzaamheid is Douglas een milieuvriendelijk alternatief voor geïmpregneerd Vuren wat veelal schadelijke stoffen bevat om een verhoogde duurzaamheid te bereiken. Douglas wordt onbehandeld steeds veelzijdiger in verschillende buitentoepassingen ingezet, denk aan gevelbekleding, carports, tuinhuisjes en tuinmeubelen. Douglas hout valt in duurzaamheidsklasse 3.

Eiken staanders, gebinten & spanten:
Eikenhout is een van de meest gebruikte en bekendste houtsoorten. Het is een hardhout, waardoor het van zichzelf een sterk en vrij hard materiaal is. De kleur van eikenhout varieert ongeveer van redelijk lichtgeel, tot licht bruinere tinten. Na bewerking kan het hout natuurlijk ook nog verkleuren. De kleur wordt bijvoorbeeld beïnvloed door de lak die gebruikt wordt op het hout. Kenmerkend aan deze houtsoort zijn de noesten en vlamvormige kringen die zichtbaar zijn als het hout tot planken is gezaagd. Het kleurverschil in het hout, de kopsekantscheurtjes, de noesten en andere kenmerken geven het eikenhout de geliefde robuuste en rustieke uitstraling. Eikenhout valt in een duurzaamheidsklasse 2 wat betekent dat het onbehandeld een levensduur heeft van zeker 20-25 jaar. Het is een betrouwbaar hout om te gebruiken voor grotere bouwwerken als veranda’s en overkappingen, maar ook voor gebinten die in woningen worden geplaatst als drager en sfeerelement. Omdat deze houtsoort vrij makkelijk te bewerken is, is het tevens een interessante houtsoort voor maatwerkbouwers. Er worden onder andere bedden, kasten, toonbanken, muurbekleding en eettafels gemaakt. Ook wordt deze houtsoort gebruikt als vloer; binnen als houten vloer en buiten als terrasvloer. Eiken heeft zijn tijd nodig om te vergrijzen, werken en uit te drogen. Aangezien de eik nat verzaagd wordt is er nog looizuur aanwezig in het hart van de eik. Deze kan er voor zorgen dat er bruin/zwartachtige strepen op de eik zullen komen. Dit is enkel in de eerste periode na de plaatsing en zal geleidelijk aan wegtrekken. Dit hoort allemaal bij de eigenschappen van eikenhout.

error: Content is protected !!