• Maatwerk paardenstal
  • Ontwerp op maat


  • Levering en montage
  • Realisatie in 2-3 maanden

Houten paardenstal en Eiken paardenverblijf Dilsen-Stokkem, zoals hiernaast weergeven, is een maatwerk verblijf welke geheel naar wens is aan te passen. De paardenstal is in zijn geheel opgeleverd met fijnbezaagd Eikenhout (Zweeds Rabat), voor zowel de staanders, gevelbekleding, dwarsliggers en (enkele) kozijnen. Eikenhout kent van zichzelf duurzaamheidsklasse 2 en gaat een zeer lange periode mee (meer dan 30 jaar). Het paardenverblijf beschikt over twee paardenverblijven, maar dit kan naar wens uitgebreid worden of een andere invulling krijgen.

 

De totale afmeting van het Eiken paardenstal Dilsen Stokkem, zoals hiernaast getoond, bedraagt 19 x 3.80 meter (bxd). Totale afmeting bedraagt 73 m2.

Prijs op aanvraag

Eikenhouten paardenstal Dilsen-Stokkem is een prachtig opgeleverd paardenverblijf bij een tevreden klant in België. Dit verblijf is volledig vervaardigt uit het duurzame Eikenhout, waarbij de wanden geventileerd zijn aangebracht. Eikenhout is een zeer sterke houtsoort, kent een robuuste uitstraling en heeft een zeer lange levensduur. Daarentegen is Eiken wel zeer zwaar en kan het scheuren bevatten. Ten behoeve van de fundering heeft Bulko het geheel voorzien van Eiken onderbalk en verzwaarde betonpoeren voor de staanders. De 19 x 19 cm. robuuste staanders zijn ook voorzien van Eiken evenals de wandbekleding. De gevelbekleding bestaat uit fijnbezaagd Eiken Zweeds Rabat delen (duurzaamheidsklasse 2). Ook de kozijnen zijn (gedeeltelijk) voorzien van Eiken, met de volgende indeling: twee professionele paardenstaldeuren (met zwarte coating), twee dubbele (garage)deuren en één enkele loopdeur (hardhout). Voor de overige kozijnen heeft de klant zelf gezorgd (Bulko heeft enkel de uitsparing verzorgd). Voor het dak zijn vlakke tegelpannen (Imerys pannen) gebruikt en zinken goten met hemelwaterafvoer aan twee zijden tot aan maaiveld. Totale afmeting paardenverblijf: 19 x 3.80 meter (bxd).

Let er op dat dit een maatwerk model is en eigen wensen mogelijk zijn!

Maatwerk projecten

Bulko is een maatwerkbedrijf, wat betekent dat dit model vrij te wijzigen en aan te passen is naar je eigen wensen. Onderstaand schrijven geeft een beeld van het gerealiseerde project bij de klant en wat de mogelijkheden vanuit Bulko zijn. Doe inspiratie op en ga eens samen met onze adviseur sparren over de vele (duurzame) mogelijkheden. Ook energieneutrale en energiezuinige voorzieningen kunnen wij leveren!

Fundering

– Eiken onderbalken t.b.v. wanden
– Betonpoeren 19 x 19 cm. t.b.v. staanders
– Eikenhouten staanders 19 x 19 cm. fijnbezaagd
– Uitgaande van aanwezigheid van een bouwrijpe draagkrachtige en verharde ondergrond

Wanden

– Regelwerk 38 x 120 mm. (geventileerd aangebracht)
– Eiken Zweeds Rabat gevelbekleding (fijnbezaagd)
– Het regelwerk en folie blijft aan de binnenzijde in het zicht

Ramen en deuren

– Twee professionele paardenstaldeuren (zwart gecoat)
– Twee dubbele garagedeuren
– Eén enkele hardhouten loopdeur

Dak

– Spanten
– Gordingen
– Tengels
– Folie
– Panlatten
– Imerys tegelpannen
– Boeidelen
– Windveren
– Zinken goten met hemelwaterafvoer aan twee zijden tot aan maaiveld


Belangrijkste toepassingen Eikenhouten paardenstal Dilsen-Stokkem

Eiken staanders, bekleding & liggers:
Eikenhout is een van de meest gebruikte en bekendste houtsoorten. Het is een hardhout, waardoor het van zichzelf een sterk en vrij hard materiaal is. De kleur van eikenhout varieert ongeveer van redelijk lichtgeel, tot licht bruinere tinten. Na bewerking kan het hout natuurlijk ook nog verkleuren. De kleur wordt bijvoorbeeld beïnvloed door de lak die gebruikt wordt op het hout. Kenmerkend aan deze houtsoort zijn de noesten en vlamvormige kringen die zichtbaar zijn als het hout tot planken is gezaagd. Het kleurverschil in het hout, de kopsekantscheurtjes, de noesten en andere kenmerken geven het eikenhout de geliefde robuuste en rustieke uitstraling.

Eikenhout valt in een duurzaamheidsklasse 2 wat betekent dat het onbehandeld een levensduur heeft van zeker 25 jaar. Het is betrouwbaar hout om te gebruiken voor grotere bouwwerken als veranda’s en overkappingen, maar ook voor gebinten die in woningen worden geplaatst als drager en sfeerelement. Eiken heeft zijn tijd nodig om te vergrijzen, werken en uit te drogen. Aangezien de eik nat verzaagd wordt is er nog looizuur aanwezig in het hart van de eik. Deze kan er voor zorgen dat er bruin/zwartachtige strepen op de eik zullen komen. Dit is enkel in de eerste periode na de plaatsing en zal geleidelijk aan wegtrekken.

Hardhouten kozijnen:
Zoals het woord “hard” al aangeeft, zijn deze kozijnen enorm stevig (goed bestand tegen beschadigingen) en daarnaast is het hout heel bewerkelijk. De hardhouten kozijnen worden vervaardigd uit geoptimaliseerd mahoniehout, zijn KOMO gecertificeerd en beschikken over veiligheidsbeslag volgens politiekeurmerk. De degelijke en kwalitatief hoogwaardige kozijnen voldoen tevens over een uitstekende duurzaamheid. De houten kozijnen geven het geheel een zeer warme uitstraling en hebben bovendien een levensduur van 40 tot wel 75 jaar!

error: Content is protected !!