• Maatwerk gastenverblijf
  • Ontwerp op maat


  • Duurzame toepassingen
  • Vergunningsaanvragen

Gastenverblijf Vrouwenpolder, zoals hiernaast weergeven, is een maatwerk verblijf welke geheel naar wens is aan te passen. Voor dit project geldt, dat deze naar wens geïsoleerd en compleet zelf samengesteld kan worden. Dit gastenverblijf, voorzien van drie appartementen, is opgeleverd met onderhoudsarme hardhouten kozijnen en HR++ beglazing. Door het natuurlijke en duurzame productgebruik is het bouwwerk zeer milieuvriendelijk. Voor de gevelbekleding is gebruik gemaakt van Rabat Thermowood Vuren systeemprofiel (duurzaamheidsklasse 2).

 Informeer bij ons naar alle duurzame toepassingen en realiseer binnen de kortste keren je eigen droomverblijf! De totale oppervlakte bedraagt 265 m2.

Prijs op aanvraag

Dit fraaie gastenverblijf, voorzien van drie appartementen, heeft een zeer moderne uitstraling en is in 2019 opgeleverd. Het verblijf is compleet volgens de normen en eisen van het bouwbesluit geïsoleerd, waardoor het gastenverblijf moeiteloos het hele jaar door verhuurd kan worden. Het fundament bestaat uit een geïsoleerde betonvloer (RC-waarde 3.5) met wapening, vorstrand en afwerkvloer. Voor de geïsoleerde wanden (RC-waarde 4.5) is er 38 x 235 mm. regelwerk opgenomen met als gevelbekleding Thermowood Vuren rabat (binnenzijde, binnenwanden en tussenwanden zijn afgewerkt met hout). De deur- en raamkozijnen zijn voorzien van hardhout met HR++ beglazing. Het geïsoleerde dak (RC-waarde 6.0) bestaat uit spanten, gordingen, geïsoleerde dakelementen, Aluzink felsdelen en houten boeidelen & windveren. In totaal zijn er drie complete keukens geplaatst en is het geheel fraai aangekleed. Informeer bij ons betreft alle installatievoorzieningen, sanitair voorzieningen en interieur / inrichting. In totaal heeft elk verblijf twee verdiepingen en een afmeting van 12.65 x 21 (bxd) meter en een nokhoogte van 8.9 meter. De het gastenverblijf is tevens te gebruiken als recreatiewoning en is nog volledig te wijzigen naar eigen inzichten.

Maatwerk projecten

Bulko is een maatwerkbedrijf, wat betekent dat dit model vrij te wijzigen en aan te passen is naar je eigen wensen. Onderstaand schrijven geeft een beeld van het gerealiseerde project bij de klant en wat de mogelijkheden vanuit Bulko zijn. Doe inspiratie op en ga eens samen met onze adviseur sparren over de vele (duurzame) mogelijkheden. Ook energieneutrale en energiezuinige voorzieningen kunnen wij leveren!

Fundering

– Geïsoleerde betonvloer
– Vorstrand
– Wapening
– Afwerkvloer
– Hardhouten onderregel
– Uitgaande van een bouwrijpe waterpas verharde draagkrachtige ondergrond

Vloer

– Vinyl vloer type Dynamic Lino kleur 280.

Buitenwanden

– Regelwerk 38 x 235 mm.
– Isolatie RC-waarde 4.5.
– Binnenfolie
– Buitenfolie
– Thermowood Vuren Rabat gevelbekleding
– Binnenafwerking met houten Vellingdelen afgewerkt

Gevelbekleding

Thermowood Vuren is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen in Scandinavië. Thermohout heeft een thermische behandeling ondergaan, waardoor de duurzaamheid verhoogd is tot duurzaamheidsklasse 2, vergelijkbaar met Teak, Cedar, Bangkirai, enz. Tevens worden enkele belangrijke eigenschappen aan het hout toegevoegd door de thermische behandeling, zoals de verhoging van de weerstand tegen houtrot en schimmels.

Het hout wordt tijdens het thermisch proces opgewarmd tot een maximum van 180 tot 230 ° C, hierdoor worden suikers, koolhydraten en harsen uit het hout verwijderd waardoor er geen voeding meer aanwezig is voor insecten en schimmels. Daarbij kent Thermohout een hoge dimensie-stabiliteit, wat betekent: minder krimp, uitzetting en vervorming. Door de sterke eigenschappen van het hout, is het een aantrekkelijk duurzaam ecologisch en economisch product.

Binnenwanden & tussenwanden

Binnenwanden:
– Regelwerk 38 x 89 mm. (geïsoleerd)
– Binnenafwerking met houten Vellingdelen aan twee zijden

Tussenwanden:
– Dubbele wand t.b.v. geluid
– Binnenafwerking met houten Vellingdelen aan twee zijden.

Ramen en deuren

Hardhouten kozijnen, voorzien van:
– Veiligheidsbeslag volgens politiekeurmerk
– KOMO / SKH gecertificeerd
– Gelaagd / HR++ beglazing
– Ventilatieroosters
– Gegrond (antraciet/grijs)

Installatie

– Complete riool installatie
– Complete water installatie
– Ventilatie
– Boilers t.b.v. warm en koud water
– Infrarood panelen
– Complete elektra installatie
– Riool aansluiten op septic tank
– Keuken aansluiting + installatie

Keuken

Keuken (één per appartement), voorzien van:
– Gootsteen / kraan
– Inductie kookplaat
– Afzuigkap
– Koelkast, koel vriescombinatie en combi-magnetron

Sanitair en inrichting

Complete sanitair en inrichting opgenomen.
Informeer bij ons.

Verdiepingsvloer 1

– Agnes One Step plafond
– Balklaag
– OSB-beplating
– Vinyl vloer type Dynamic Lino kleur 280
– Drie Vuren trappen

Verdiepingsvloer 2

– Agnes One Step plafond
– Balklaag
– OSB-beplating
– Drie vlizo-trappen

Dak

– Spanten
– Gordingen
– Geïsoleerde dak elementen RC-waarde 6.0
– Tengels
– Folie
– Aluzink Felsdelen
– Boeidelen
– Windveren

Bouwen volgens bouwbesluit:
Een bouwwerk mag geen gevaar opleveren voor bewoners, gebruikers en omgeving. Daarom heeft de overheid in het Bouwbesluit 2012 voorschriften voor veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid, energiezuinigheid en milieu vastgelegd. Een bouwwerk moet altijd voldoen aan die voorschriften. Om een houten woning te mogen bouwen, dient het bouwplan te voldoen aan de eisen van het bouwbesluit van 2012. Dit bouwbesluit heeft in de loop der jaren enkele wijzigingen gekend, maar komt nog grotendeels overeen met die van 2012. De belangrijkste wijziging is: Per 1 januari 2018 gelden er normen voor de milieuprestatie bij de bouw van nieuwe woningen en bedrijven van 100m2 of groter. Naast regels voor energiezuinigheid van gebouwen geldt dan ook een grenswaarde voor de milieueffecten van het materiaalgebruik in de bouw. Bij de berekening telt de hele cyclus van een product mee voor de milieubelasting. Van winning van de grondstof, productie en transport tot gebruik en sloop van het bouwwerk.

Naast het vastgelegde bouwbesluit verschilt het per gemeente wat en hoe er gebouwd mag worden! De isolatiewaardes die van toepassing zijn om te voldoen aan de normen van het bouwbesluit zijn:
Vloer: Rc-waarde minimaal 3,5 m2K/W
Gevel: Rc-waarde minimaal 4,5 m2K/W
Dak: Rc-waarde minimaal 6,0 m2K/W

Belangrijkste toepassingen gastenverblijf Vrouwenpolder

Thermowood Vuren gevelbekleding (FSC gecertificeerd):
Thermowood Vuren is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen in Scandinavië. Thermohout heeft een thermische behandeling ondergaan, waardoor de duurzaamheid verhoogd is tot duurzaamheidsklasse 2, vergelijkbaar met Teak, Cedar, Bangkirai, enz. Tevens worden enkele belangrijke eigenschappen aan het hout toegevoegd door de thermische behandeling, zoals de verhoging van de weerstand tegen houtrot en schimmels. Het hout wordt tijdens het thermisch proces opgewarmd tot een maximum van 180 tot 230 ° C, hierdoor worden suikers, koolhydraten en harsen uit het hout verwijderd waardoor er geen voeding meer aanwezig is voor insecten en schimmels. Daarbij kent Thermohout een hoge dimensie-stabiliteit, wat betekent: minder krimp, uitzetting en vervorming. Door de sterke eigenschappen van het hout, is het een aantrekkelijk duurzaam ecologisch en economisch product.

Hardhouten kozijnen:
Zoals het woord “hard” al aangeeft, zijn deze kozijnen enorm stevig (goed bestand tegen beschadigingen) en daarnaast is het hout heel bewerkelijk. De hardhouten kozijnen worden vervaardigd uit geoptimaliseerd mahoniehout, zijn KOMO gecertificeerd en beschikken over veiligheidsbeslag volgens politiekeurmerk. De degelijke en kwalitatief hoogwaardige kozijnen voldoen tevens over een uitstekende duurzaamheid. De houten kozijnen geven het geheel een zeer warme uitstraling en hebben bovendien een levensduur van 40 tot wel 75 jaar!

error: Content is protected !!