• Maatwerk aanbouw
  • Ontwerp op maat
  • Levering en montage
  • Realisatie in 4-5 maanden

Houten aanbouw / verbouw Berkel & Rodenrijs, zoals hiernaast weergegeven, is een prachtig maatwerk project welke geheel naar wens is aan te passen. Voor de aanbouw zijn zestien heipalen de grond in gegaan met daarop betonbalken, een geïsoleerde betonvloer en afwerkvloer. Voor de gevelbekleding is gebruik gemaakt van zwart Thermowood potdekselwerk (duurzaamheidsklasse 2). De houten aanbouw is opgeleverd met hardhouten kozijnen (wit gegrond) en HR++ beglazing. Het zadeldak is voorzien van geïsoleerde dakelementen, een gips- en sausklare afwerking en in zijn geheel bedekt met echt riet.

 

De afmeting van de houten aanbouw aan de woning in Berkel & Rodenrijs bedraagt 12.5 x 8.5 meter (106 m2). De afmeting van de luxe hooiberg bedraagt 7 x 5 meter (niet bij de prijs inbegrepen).

Prijs op aanvraag

Aanbouw aan woning inclusief renovatie in Berkel & Rodenrijs is een schitterend afgerond project. De gehele woning is aangepakt en gerenoveerd. Alleen de buitengevel is blijven staan. Aan de hand van een doorbraak is de woning uitgebreid met een zadeldak hooiberg met daarin veel glaspartijen verwerkt. Ten behoeve van de aanbouw zijn er heipalen de grond in gegaan met daarop betonbalken, een geïsoleerde betonvloer (RC-waarde 3.5) en een afwerkvloer. De verdiepingsvloer bestaat uit een balklaag, constructieplaat (18 mm.), fermacell dempvloer met aan de onderzijde een gips- en sausklare afwerking. De wanden zijn voorzien van Thermowood potdekselwerk in de kleur zwart met RC-waarde 4.5. De binnenzijde is gips- en sausklaar afgewerkt. De constructie bestaat uit Eiken gebinten (30×30 cm.) en een tweetal Eiken spanten. Voor het dak zijn geïsoleerde dakelementen toegepast en is het geheel geïsoleerd (RC-waarde 6.0). Het dak is voorzien van echt riet inclusief rietvorsten. De kozijnen zijn voorzien van hardhout (wit gegrond) met HR++ beglazing. Ook zijn er Velux dakramen geplaatst.

De klant heeft daarbij achterin de tuin ook een hooiberg / theeschenkerij laten bouwen (de hooiberg niet bij de prijs inbegrepen).

Let er op dat dit een maatwerk model is en eigen wensen mogelijk zijn!

Maatwerk projecten

Bulko is een maatwerkbedrijf, wat betekent dat dit model vrij te wijzigen en aan te passen is naar je eigen wensen. Onderstaand schrijven geeft een beeld van het gerealiseerde project bij de klant en wat de mogelijkheden vanuit Bulko zijn. Doe inspiratie op en ga eens samen met onze adviseur sparren over de vele (duurzame) mogelijkheden. Ook energieneutrale en energiezuinige voorzieningen kunnen wij leveren!

Fundering - 2

Geïsoleerde betonvloer, Wapening, Vorstrand, Onderrei afgewerkt, Onderregel, Uitgaande van aanwezigheid van een bouwrijpe draagkrachtige ondergrond

Staanders, gebinten & spanten

Eikenhout is een van de meest gebruikte en bekendste houtsoorten. Het is een hardhout, waardoor het van zichzelf een sterk en vrij hard materiaal is. De kleur van eikenhout varieert ongeveer van redelijk lichtgeel, tot licht bruinere tinten. Na bewerking kan het hout natuurlijk ook nog verkleuren. De kleur wordt bijvoorbeeld beïnvloed door de lak die gebruikt wordt op het hout. Kenmerkend aan deze houtsoort zijn de noesten en vlamvormige kringen die zichtbaar zijn als het hout tot planken is gezaagd. Het kleurverschil in het hout, de kopsekantscheurtjes, de noesten en andere kenmerken geven het eikenhout de geliefde robuuste en rustieke uitstraling.

Eikenhout valt in een duurzaamheidsklasse 2 wat betekent dat het onbehandeld een levensduur heeft van zeker 20-25 jaar. Het is een betrouwbaar hout om te gebruiken voor grotere bouwwerken als veranda’s en overkappingen, maar ook voor gebinten die in woningen worden geplaatst als drager en sfeerelement. Omdat deze houtsoort vrij makkelijk te bewerken is, is het tevens een interessante houtsoort voor maatwerkbouwers. Er worden onder andere bedden, kasten, toonbanken, muurbekleding en eettafels gemaakt. Ook wordt deze houtsoort gebruikt als vloer; binnen als houten vloer en buiten als terrasvloer.

Eiken heeft zijn tijd nodig om te vergrijzen, werken en uit te drogen. Aangezien de eik nat verzaagd wordt is er nog looizuur aanwezig in het hart van de eik. Deze kan er voor zorgen dat er bruin/zwartachtige strepen op de eik zullen komen. Dit is enkel in de eerste periode na de plaatsing en zal geleidelijk aan wegtrekken. Dit hoort allemaal bij de eigenschappen van eikenhout.

Wanden (buiten)

Regelwerk 38 x 89 / 120 / 140 / 184 / 235 mm., Geventileerd, Geïsoleerd, Binnenfolie, Buitenfolie, Gevelbekleding, Fermacell binnenafwerking

Gevelbekleding

Thermowood Vuren is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen in Scandinavië. Thermohout heeft een thermische behandeling ondergaan, waardoor de duurzaamheid verhoogd is tot duurzaamheidsklasse 2, vergelijkbaar met Teak, Cedar, Bangkirai, enz. Tevens worden enkele belangrijke eigenschappen aan het hout toegevoegd door de thermische behandeling, zoals de verhoging van de weerstand tegen houtrot en schimmels.
Het hout wordt tijdens het thermisch proces opgewarmd tot een maximum van 180 tot 230 ° C, hierdoor worden suikers, koolhydraten en harsen uit het hout verwijderd waardoor er geen voeding meer aanwezig is voor insecten en schimmels. Daarbij kent Thermohout een hoge dimensie-stabiliteit, wat betekent: minder krimp, uitzetting en vervorming. Door de sterke eigenschappen van het hout, is het een aantrekkelijk duurzaam ecologisch en economisch product.

Wanden (tussen)

Regelwerk blijft aan de binnenzijde in het zicht, Geïsoleerd, Geventileerd, Gevelbekleding, Regelwerk 38 x 89 mm., Meranti binnenafwerking aan twee zijden

Ramen & deuren

De buitenkozijnen zijn gemaakt van hardhout, voorzien van,, Veiligheidsbeslag volgens politiekeurmerk, KOMO / SKH gecertificeerd, Gelaagd veiligheidsglas / HR ++ beglazing, Gegrond in de kleur wit of antraciet, Voldoende ventilatieroosters

Zadeldak / Schilddak / Piramidedak

Vellingdelen plafond, Spanten, Gordingen, Isolatiewaarden, Tengels, Folie, Panlatten, Boeidelen, Windveren, Zinken goten aan twee zijden met hemelwaterafvoer tot aan maaiveld


Belangrijkste toepassingen houten aanbouw / verbouw Berkel & Rodenrijs

Thermowood Vuren gevelbekleding (FSC-gecertificeerd):
Thermowood Vuren is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen in Scandinavië. Thermohout heeft een thermische behandeling ondergaan, waardoor de duurzaamheid verhoogd is tot duurzaamheidsklasse 2, vergelijkbaar met Teak, Cedar, Bangkirai, enz. Tevens worden enkele belangrijke eigenschappen aan het hout toegevoegd door de thermische behandeling, zoals de verhoging van de weerstand tegen houtrot en schimmels. Het hout wordt tijdens het thermisch proces opgewarmd tot een maximum van 180 tot 230 ° C, hierdoor worden suikers, koolhydraten en harsen uit het hout verwijderd waardoor er geen voeding meer aanwezig is voor insecten en schimmels. Daarbij kent Thermohout een hoge dimensie-stabiliteit, wat betekent: minder krimp, uitzetting en vervorming. Door de sterke eigenschappen van het hout, is het een aantrekkelijk duurzaam ecologisch en economisch product.

Eiken staanders, gebinten & spanten:
Eikenhout is een van de meest gebruikte en bekendste houtsoorten. Het is een hardhout, waardoor het van zichzelf een sterk en vrij hard materiaal is. De kleur van eikenhout varieert ongeveer van redelijk lichtgeel, tot licht bruinere tinten. Na bewerking kan het hout natuurlijk ook nog verkleuren. De kleur wordt bijvoorbeeld beïnvloed door de lak die gebruikt wordt op het hout. Kenmerkend aan deze houtsoort zijn de noesten en vlamvormige kringen die zichtbaar zijn als het hout tot planken is gezaagd. Het kleurverschil in het hout, de kopsekantscheurtjes, de noesten en andere kenmerken geven het eikenhout de geliefde robuuste en rustieke uitstraling. Eikenhout valt in een duurzaamheidsklasse 2 wat betekent dat het onbehandeld een levensduur heeft van zeker 20-25 jaar. Het is een betrouwbaar hout om te gebruiken voor grotere bouwwerken als veranda’s en overkappingen, maar ook voor gebinten die in woningen worden geplaatst als drager en sfeerelement. Omdat deze houtsoort vrij makkelijk te bewerken is, is het tevens een interessante houtsoort voor maatwerkbouwers. Er worden onder andere bedden, kasten, toonbanken, muurbekleding en eettafels gemaakt. Ook wordt deze houtsoort gebruikt als vloer; binnen als houten vloer en buiten als terrasvloer. Eiken heeft zijn tijd nodig om te vergrijzen, werken en uit te drogen. Aangezien de eik nat verzaagd wordt is er nog looizuur aanwezig in het hart van de eik. Deze kan er voor zorgen dat er bruin/zwartachtige strepen op de eik zullen komen. Dit is enkel in de eerste periode na de plaatsing en zal geleidelijk aan wegtrekken. Dit hoort allemaal bij de eigenschappen van eikenhout.

Hardhouten kozijnen:
Zoals het woord “hard” al aangeeft, zijn deze kozijnen enorm stevig (goed bestand tegen beschadigingen) en daarnaast is het hout heel bewerkelijk. De hardhouten kozijnen worden vervaardigd uit geoptimaliseerd mahoniehout, zijn KOMO gecertificeerd en beschikken over veiligheidsbeslag volgens politiekeurmerk. De degelijke en kwalitatief hoogwaardige kozijnen voldoen tevens over een uitstekende duurzaamheid. De houten kozijnen geven het geheel een zeer warme uitstraling en hebben bovendien een levensduur van 40 tot wel 75 jaar!

error: Content is protected !!