• Maatwerk paardenstal
  • Ontwerp op maat


  • Levering en montage
  • Realisatie in 2-3 maanden

Houten paardenstal Brabant, zoals hiernaast weergeven, is een maatwerk stal welke geheel naar wens is aan te passen. Het paardenverblijf, voorzien van drie stallen, is zeer degelijk L-vormig stal uitgevoerd in gewolmaniseerd Vurenhout Rabat gevelbekleding (duurzaamheidsklasse 3). Het geheel beschikt over drie professionele staldeuren en één onbehandelde enkele Vuren dichte deur. De staldeur kozijnen zijn compleet voorzien van Govaplast planken, waarbij de bovenzijde open kan. Het dak is voorzien van spanten en gordingen, asbestvrije golfplaten, nokstukken afgewerkt met houten boeidelen, windveren en PVC hemelwaterafvoer tot aan maaiveld aan twee zijden.

 

De afmetingen van houten L-vormige paardenstal Brabant, zoals hiernaast getoond, zijn 11.5 x 3 + 3 x 3.5 meter (bxd). Totale afmeting bedraagt +/- 45 m2.

Prijs op aanvraag

Houten paardenstal Brabant is een zeer ruim opgezet paardenverblijf met drie paardenstallen en tevens voorzien van ruimte voor opslag (van hooi) in de berging. Ten behoeve van de fundering is er rondom een hardhouten ringbalk met onderregel opgenomen. Het geheel is voorzien van gewolmaniseerd Vurenhout Rabat (duurzaamheidsklasse 3) bekleding met betonplex binnenafwerking voor de twee stallen (tot 250 cm.). Het regelwerk blijft aan de binnenzijde van de berging in het zicht. De binnenwanden van de stallen bestaan uit kunststof (onderzijde) en tralies (bovenzijde) in de kleur zwart (Govaplast). De drie staldeuren zijn professionele deuren (zwart gecoat) en voorzien van RVS boxdeurslot en stelscharnieren. Tevens is er één enkele onbehandelde Vuren dichte deur opgenomen. Het dak is voorzien van spanten, gordingen, golfplaten, nokstukken en is afgewerkt met houten boeidelen en windveren inclusief PVC hemelwaterafvoer tot aan maaiveld aan twee zijden. Totale afmeting bedraagt 11.5 x 3 meter (bxd) + 3 x 3.5 meter (bxd). +/- 45 m2.

Let er op dat dit een maatwerk model is en eigen wensen mogelijk zijn!

Maatwerk projecten

Bulko is een maatwerkbedrijf, wat betekent dat dit model vrij te wijzigen en aan te passen is naar je eigen wensen. Onderstaand schrijven geeft een beeld van het gerealiseerde project bij de klant en wat de mogelijkheden vanuit Bulko zijn. Doe inspiratie op en ga eens samen met onze adviseur sparren over de vele (duurzame) mogelijkheden. Ook energieneutrale en energiezuinige voorzieningen kunnen wij leveren!

Fundering - 1

Hardhouten ringbalk, Onderregel, Uitgaande van aanwezigheid van een bouwrijpe draagkrachtige ondergrond

Binnenwanden stal

De binnenwanden bestaan uit:, Onderzijde kunststof, Bovenzijde tralies, 28 mm. Govaplast kunststof (zwart), Spijlen doorsnede 26,9 mm., Spijlafstand max. 53 mm., Behandeling staal volgens NEN ISO 1461-99, 220 cm. hoog

Gevelbekleding

Gewolmaniseerd Vuren is een FSC-gecertificeerd type houtsoort wat betekent dat dit product duurzaam is geproduceerd. Gewolmaniseerd Vuren betekent dus eigenlijk dat het hout verduurzaamd is (klasse 3) en goed bestand is tegen weersinvloeden. Het gewolmaniseerde Vuren is dan ook ideaal geschikt als bouwhout. Onbehandeld Vurenhout is niet geschikt als toepassing, maar door het impregneren is dit uitstekend geschikt. Vurenhout is relatief gezien een goedkope houtsoort en is makkelijk te bewerken.

Buitenwanden stal

De buitenwanden bestaan uit:, Regelwerk 38 x 89 mm., Gewolmaniseerd vuren rabat gevelbekleding, Betonplex binnenafwerking bij paardenstallen tot 250 cm. hoog, Regelwerk blijft aan de binnenzijde in het zicht

Kozijnen stal

Tweedelige paardenstaldeuren, Links- of rechtsdraaiend, Kozijn hoeklijn 100×50 mm., Onderdeur met 28 mm. Govaplast planken, Bovendeur voorzien van veiligheidsglas en tralieraam, RVS boxdeurslot, RVS stelscharnieren

Dak stal

Spanten, Gordingen, Asbestvrije golfplaten, Nokstukken, Houten boeidelen, Houten windveren, PVC hemelwaterafvoer tot aan maaiveld aan twee zijden


Belangrijkste toepassingen houten paardenstal Brabant

Gewolmaniseerd Vuren (FSC-gecertificeerd):
Gewolmaniseerd Vuren is een FSC-gecertificeerd type houtsoort wat betekent dat dit product duurzaam is geproduceerd. Gewolmaniseerd Vuren betekent dus eigenlijk dat het hout verduurzaamd is (klasse 3) en goed bestand is tegen weersinvloeden. Het gewolmaniseerde Vuren is dan ook ideaal geschikt als bouwhout. Onbehandeld Vurenhout is niet geschikt als toepassing, maar door het impregneren is dit uitstekend geschikt. Vurenhout is relatief gezien een goedkope houtsoort en is makkelijk te bewerken.

Houten stalkozijnen (ramen & deuren):
Stevige staldeuren en stalvensters voor paarden die niet alleen functioneel zijn, maar er ook prachtig uitzien. Bulko levert professionele zware staldeuren waarvan het bovenste deel open gedraaid kan worden. De staldeuren zijn verkrijgbaar in geheel houten uitvoering, maar ook met tralies en/of glas. De optie met tralies en glas wordt het meest gekozen, omdat hiermee extra licht de stal binnenkomt. Ook leveren wij meerdere stalvensters, zoals draaibare, draaikiep en stalluiken (hier zit een houten luik voor het tralieswerk). Alle kozijnen zijn maatwerk te verkrijgen.

error: Content is protected !!