• Maatwerk paardenstal
  • Ontwerp op maat


  • Levering en montage
  • Realisatie in 2-3 maanden

Houten paardenstal Rivierenland, zoals hiernaast weergeven, is een maatwerk stal welke geheel naar wens is aan te passen. Het paardenverblijf, voorzien van twee stallen en één opslagruimte, is zeer modern uitgevoerd met gewolmaniseerd Vurenhout Rabat gevelbekleding (twee keer zwart gespoten). Het geheel beschikt over twee professionele staldeuren en één enkele hardhouten dichte deur. De staldeur kozijnen zijn compleet voorzien van Govaplast planken, waarbij de bovenzijde open kan.

 

De afmetingen van houten dubbele paardenstal Rivierenland, zoals hiernaast getoond, zijn 9 x 3 meter (bxd) inclusief luifel / overstek van 0.80 meter aan de voorzijde.

Prijs op aanvraag

Luxe paardenstal Rivierenland is een zeer ruim opgezet paardenverblijf met twee ruime paardenstallen en opslagruimte. Ten behoeve van de fundering is er borstwering (steenstrips) met onderregel en twee geïmpregneerde staanders met betonpoeren opgenomen. Het geheel is voorzien van gewolmaniseerd Vurenhout Rabat bekleding (2x zwart gespoten) met betonplex binnenafwerking voor de twee stallen (tot 250 cm.). De stallen bestaan in zijn geheel uit Govaplast planken (de bovenzijde kan open).De twee staldeuren zijn professionele deuren voorzien van RVS boxdeurslot en stelscharnieren. Verder is er een hardhouten deur opgenomen voor de berging / opslagruimte. Het dak is voorzien van spanten, gordingen, tengels, panlatten, sneldekkers en nokstukken (beiden antraciet) afgewerkt met houten boeidelen en windveren inclusief PVC hemelwaterafvoer tot aan maaiveld aan twee zijden. Totale afmeting bedraagt 9 x 3 meter (bxd) met aan de voorzijde een luifel / overstek van 80 centimeter.

Let er op dat dit een maatwerk model is en eigen wensen mogelijk zijn!

Maatwerk projecten

Bulko is een maatwerkbedrijf, wat betekent dat dit model vrij te wijzigen en aan te passen is naar je eigen wensen. Onderstaand schrijven geeft een beeld van het gerealiseerde project bij de klant en wat de mogelijkheden vanuit Bulko zijn. Doe inspiratie op en ga eens samen met onze adviseur sparren over de vele (duurzame) mogelijkheden. Ook energieneutrale en energiezuinige voorzieningen kunnen wij leveren!

Fundering - 1

Betonpoer/tegel, Onderregel, Borstwering, Uitgaande van aanwezigheid van een bouwrijpe draagkrachtige ondergrond

Staanders

Twee geïmpregneerd Vuren 12 x 12 cm. staanders

Binnenwanden stal

De binnenwanden bestaan uit:, Onderzijde kunststof, Bovenzijde tralies, 28 mm. Govaplast kunststof (zwart), Spijlen doorsnede 26,9 mm., Spijlafstand max. 53 mm., Behandeling staal volgens NEN ISO 1461-99, 220 cm. hoog

Gevelbekleding

Gewolmaniseerd Vuren is een FSC-gecertificeerd type houtsoort wat betekent dat dit product duurzaam is geproduceerd. Gewolmaniseerd Vuren betekent dus eigenlijk dat het hout verduurzaamd is (klasse 3) en goed bestand is tegen weersinvloeden. Het gewolmaniseerde Vuren is dan ook ideaal geschikt als bouwhout. Onbehandeld Vurenhout is niet geschikt als toepassing, maar door het impregneren is dit uitstekend geschikt. Vurenhout is relatief gezien een goedkope houtsoort en is makkelijk te bewerken.

Buitenwanden stal

De buitenwanden bestaan uit:, Regelwerk 38 x 89 mm., Gewolmaniseerd vuren rabat gevelbekleding, Betonplex binnenafwerking bij paardenstallen tot 250 cm. hoog, Regelwerk blijft aan de binnenzijde in het zicht

Kozijnen stal

Tweedelige paardenstaldeuren, Links- of rechtsdraaiend, Kozijn hoeklijn 100×50 mm., Onderdeur met 28 mm. Govaplast planken, Bovendeur voorzien van veiligheidsglas en tralieraam, RVS boxdeurslot, RVS stelscharnieren

Dak stal

Spanten, Gordingen, Tengels, Panlatten, Sneldekkers, Nokstukken, Houten boeidelen, Houten windveren, PVC hemelwaterafvoer tot aan maaiveld aan twee zijden


Belangrijkste toepassingen houten paardenstal Rivierenland

Gewolmaniseerd Vuren (FSC-gecertificeerd):
Gewolmaniseerd Vuren is een FSC-gecertificeerd type houtsoort wat betekent dat dit product duurzaam is geproduceerd. Gewolmaniseerd Vuren betekent dus eigenlijk dat het hout verduurzaamd is (klasse 3) en goed bestand is tegen weersinvloeden. Het gewolmaniseerde Vuren is dan ook ideaal geschikt als bouwhout. Onbehandeld Vurenhout is niet geschikt als toepassing, maar door het impregneren is dit uitstekend geschikt. Vurenhout is relatief gezien een goedkope houtsoort en is makkelijk te bewerken.

Hardhouten kozijnen:
Zoals het woord “hard” al aangeeft, zijn deze kozijnen enorm stevig (goed bestand tegen beschadigingen) en daarnaast is het hout heel bewerkelijk. De hardhouten kozijnen worden vervaardigd uit geoptimaliseerd mahoniehout, zijn KOMO gecertificeerd en beschikken over veiligheidsbeslag volgens politiekeurmerk. De degelijke en kwalitatief hoogwaardige kozijnen voldoen tevens over een uitstekende duurzaamheid. De houten kozijnen geven het geheel een zeer warme uitstraling en hebben bovendien een levensduur van 40 tot wel 75 jaar!

Houten stalkozijnen (ramen & deuren):
Stevige staldeuren en stalvensters voor paarden die niet alleen functioneel zijn, maar er ook prachtig uitzien. Bulko levert professionele zware staldeuren waarvan het bovenste deel open gedraaid kan worden. De staldeuren zijn verkrijgbaar in geheel houten uitvoering, maar ook met tralies en/of glas. De optie met tralies en glas wordt het meest gekozen, omdat hiermee extra licht de stal binnenkomt. Ook leveren wij meerdere stalvensters, zoals draaibare, draaikiep en stalluiken (hier zit een houten luik voor het tralieswerk). Alle kozijnen zijn maatwerk te verkrijgen.

error: Content is protected !!