• Maatwerk woning
  • Ontwerp op maat


  • Duurzame toepassingen
  • Vergunningsaanvragen

Permanente woning Bruine Kiekendief, zoals hiernaast weergeven, is een maatwerk woning welke geheel naar wens is aan te passen. Voor al onze permanente woningen geldt, dat deze volgens de normen van het bouwbesluit worden gebouwd. De normen van het bouwbesluit houden de volgende isolatiewaardes (RC-waardes) in: vloer (fundering) RC-waarde 3.5, wanden RC-waarde 4.5 en het dak RC-waarde 6.0. De Bruine Kiekendief is opgeleverd met geïsoleerde kunststof kozijnen en HR ++ beglazing. Voor de gevelbekleding is gebruik gemaakt van Thermowood Vuren (duurzaamheidsklasse 2). De Bruine Kiekendief is casco opgeleverd bij de klant in Oostwold (provincie Groningen).

 
Informeer bij ons naar alle duurzame toepassingen en realiseer binnen de kortste keren je eigen droomwoning om permanent in te verblijven! De totale oppervlakte van de woning, zoals hiernaast getoond, bedraagt 84 + 35 = 119 m2.

Prijs op aanvraag

Permanente woning Bruine Kiekendief is volledig gebouwd volgens bouwbesluit. Zowel het fundament, de wanden als het dak zijn geïsoleerd volgens de normen van het bouwbesluit. Mocht het bestemmingsplan van de gemeente het toelaten om het hele jaar door in de woning te verblijven, kan deze woning dus permanent bewoond worden. De Bruine Kiekendief is voorzien van wanden die verticaal bekleed zijn met bruin Thermowood channelsiding. Daarnaast bestaan de wanden uit ventilatiefolie, een frame van 38 x 235, 22cm minerale wol en 12 mm OSB. De kozijnen zijn gemaakt van kunststof. Het dak is voorzien van geïsoleerde dakplaten. Op deze dakplaten komt Aluzink te liggen. Het dak wordt afgewerkt met een inpandige EPDM-goot, afgewerkt met aluminium lijsten. De oppervlakte van de Bruine Kiekendief, zoals het voorbeeldmodel toont, bedraagt 84 m2 met daarbij een vide van 35 m2. De woning is nog volledig naar eigen wens te wijzigen.

Maatwerk projecten

Bulko is een maatwerkbedrijf, wat betekent dat dit model vrij te wijzigen en aan te passen is naar je eigen wensen. Onderstaand schrijven geeft een beeld van het gerealiseerde project bij de klant en wat de mogelijkheden vanuit Bulko zijn. Doe inspiratie op en ga eens samen met onze adviseur sparren over de vele (duurzame) mogelijkheden. Ook energieneutrale en energiezuinige voorzieningen kunnen wij leveren!

Fundering

– Geïsoleerde betonvloer RC-Waarde 3.5
– Wapening
– Vorstrand
– Afwerkvloer
– Onderregel
– Uitgaande van een bouwrijpe draagkrachtige ondergrond

Wanden

– 9 mm. OSB
– Dampdichte folie
– Regelwerk 38 x 235 mm.
– Geïsoleerd met minerale wol
– 9mm. OSB
– Dampopen folie
– Ventilatie latten
– Thermowood Channelsiding gevelbekleding

Binnenwanden

– Tweezijdig OSB
– Regelwerk 38 x 89 mm.
– Geïsoleerd met minerale wol

Ramen en deuren

– Kunststof kozijnen
– Eén voordeur met drie dichte panelen
– Eén achterdeur onderzijde dicht, paneel boven
– Eén pui voorzien van één dubbele deur, naast de deur twee vaste ramen
– Twee vaste ramen in topgevel
– Eén vast raam.
– Twee vaste kozijnen met twee ramen (één draaikiep, één vast)
– Eén vast kozijn met twee ramen (één draaikiep, één vast)
– Eén WC raam
– Zes binnendeuren (opdek RAL 9010)

Dak

– 12 mm. gegronde Meranti platen
– Afdeklatten
– Dampdichte folie
– Regelwerk 38 x 235 mm.
– Geïsoleerd met minerale wol
– OSB-platen
– EPDM-dakbedekking
– Ventilatielatten
– Thermowood Channelsiding gevelbekleding
– Onderzijde EPDM goot

Verdiepingsvloer

– Balklaag 38 x 235 mm.
– 18 mm. OSB platen

Trap

– Recht Vuren gegronde steektrap
– Leuningwerk Vuren gegrond
– Vuren (blanke) trap voorzien van vide en hekwerk

Bouwen volgens bouwbesluit:
Een bouwwerk mag geen gevaar opleveren voor bewoners, gebruikers en omgeving. Daarom heeft de overheid in het Bouwbesluit 2012 voorschriften voor veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid, energiezuinigheid en milieu vastgelegd. Een bouwwerk moet altijd voldoen aan die voorschriften. Om een houten woning te mogen bouwen, dient het bouwplan te voldoen aan de eisen van het bouwbesluit van 2012. Dit bouwbesluit heeft in de loop der jaren enkele wijzigingen gekend, maar komt nog grotendeels overeen met die van 2012. De belangrijkste wijziging is: Per 1 januari 2018 gelden er normen voor de milieuprestatie bij de bouw van nieuwe woningen en bedrijven van 100m2 of groter. Naast regels voor energiezuinigheid van gebouwen geldt dan ook een grenswaarde voor de milieueffecten van het materiaalgebruik in de bouw. Bij de berekening telt de hele cyclus van een product mee voor de milieubelasting. Van winning van de grondstof, productie en transport tot gebruik en sloop van het bouwwerk.

Naast het vastgelegde bouwbesluit verschilt het per gemeente wat en hoe er gebouwd mag worden! De isolatiewaardes die van toepassing zijn om te voldoen aan de normen van het bouwbesluit zijn:
Vloer: Rc-waarde minimaal 3,5 m2K/W
Gevel: Rc-waarde minimaal 4,5 m2K/W
Dak: Rc-waarde minimaal 6,0 m2K/W

Belangrijkste toepassingen Bruine Kiekendief

Thermowood Vuren gevelbekleding (FSC gecertificeerd):
Thermowood Vuren is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen in Scandinavië. Thermohout heeft een thermische behandeling ondergaan, waardoor de duurzaamheid verhoogd is tot duurzaamheidsklasse 2, vergelijkbaar met Teak, Cedar, Bangkirai, enz. Tevens worden enkele belangrijke eigenschappen aan het hout toegevoegd door de thermische behandeling, zoals de verhoging van de weerstand tegen houtrot en schimmels. Het hout wordt tijdens het thermisch proces opgewarmd tot een maximum van 180 tot 230 ° C, hierdoor worden suikers, koolhydraten en harsen uit het hout verwijderd waardoor er geen voeding meer aanwezig is voor insecten en schimmels. Daarbij kent Thermohout een hoge dimensie-stabiliteit, wat betekent: minder krimp, uitzetting en vervorming. Door de sterke eigenschappen van het hout, is het een aantrekkelijk duurzaam ecologisch en economisch product.

Kunststof kozijnen:
Door het gebruik van kunststof kozijnen haal je kwaliteit in huis. Kunststof kent een aantal duurzame eigenschappen: onderhoudsarm (niet meer schilderen en geen houtrot), warmte- en geluidsisolerende eigenschappen en de veilige en comfortabele eigenschappen. Met kunststof kozijnen kan jarenlang genoten worden door de hoge kwaliteit van het materiaal.

Aluzink Felsdelen:
Aluzink Felsdelen is een variabel Felssysteem dat makkelijk te monteren is op het dak dankzij de geperforeerde onderlap. Dit kan zelfs nog gecombineerd worden met een geïsoleerde warmdak-plaat. Naast de lange levensduur van de platen, is het ook een duurzaam alternatief voor het bedekken van een dak. Het product heeft een aantrekkelijke uitstraling en is daarnaast ook nog relatief voordelig. De Felsdelen zijn in verschillende kleuren en toepassingen beschikbaar.

error: Content is protected !!