• Maatwerk woning
  • Ontwerp op maat


  • Duurzame toepassingen
  • Vergunningsaanvragen

Het type Bonte Kraai zoals hiernaast weergeven is een maatwerk woning, welke geheel naar wens is aan te passen. Voor al onze recreatiewoningen geldt, dat deze naar wens geïsoleerd en compleet zelf samengesteld kunnen worden. De Bonte Kraai is opgeleverd met onbehandelde Meranti kozijnen en HR ++ beglazing, waardoor dit type uitstekend ten behoeve komt voor het milieu. Voor de gevelbekleding is gebruik gemaakt van Lariks/Douglas hout (duurzaamheidsklasse 3).

 Informeer bij ons naar alle duurzame toepassingen en realiseer, bij Bulko, binnen de kortste keren je eigen recreatie- droomwoning! De totale oppervlakte van de woning, zoals hiernaast getoond, bedraagt 80 m2.

Prijs op aanvraag

Recreatiewoning Bonte kraai is een typische recreatiewoning, opgeleverd in de bossen van Buurse. Door zijn isolatiewaardes (RC-waardes) is dit model prima geschikt om er gedurende het hele jaar in te verblijven. De woning is voorzien van wanden die bekleed zijn met Lariks/Douglas Rhombus 28 mm. profiel. De kozijnen zijn vervaardigt uit onbehandeld Meranti (hard)hout. Hardhout heeft als voordeel dat het onderhoudsarm is en eigenlijk alleen goed schoongehouden dient te worden. Het terras is gemaakt van Billinga, wat uitstekend geschikt hout is voor een vlonder. Het dak is voorzien van EPDM-dakbedekking en is afgewerkt met zwart gespoten Lariks/Douglas boeidelen. Door de enorme glazen puien heeft de woning veel lichtinval, wat zorgt voor een zeer warme uitstraling. De Bonte Kraai, zoals op het voorbeeldmodel te zien is, heeft een totale oppervlakte van 80 m2. De woning is volledig naar eigen wens te wijzigen.

Maatwerk projecten

Bulko is een maatwerkbedrijf, wat betekent dat dit model vrij te wijzigen en aan te passen is naar je eigen wensen. Onderstaand schrijven geeft een beeld van het gerealiseerde project bij de klant en wat de mogelijkheden vanuit Bulko zijn. Doe inspiratie op en ga eens samen met onze adviseur sparren over de vele (duurzame) mogelijkheden. Ook energieneutrale en energiezuinige voorzieningen kunnen wij leveren!

Fundering

– Geïsoleerde betonvloer RC-waarde 3.5
– Wapening.
– Vorstrand.
– Afwerkvloer.
– Onderregel.
– Uitgaande van een bouwrijpe draagkrachtige ondergrond.

Wanden

– Lariks/Douglas Rhombus 28 mm. gevelbekleding
– Ventilatie spouw met nodige folies
– 90 mm. minerale wol
– RC-waarde 2.5.
– Binnenzijde afgewerkt met 12mm. wand gipsplaten (niet sausklaar)

Binnenwanden

– Binnenwanden voorzien van regelwerk
– 12 mm. gips wanden binnen afwerking aan twee zijden

Ramen en deuren

– Onbehandelde Meranti kozijnen
– Twee uitzetramen (afmeting ca. 50 x 50 cm.)
– Eén uitzetraam (afmeting ca. 70 x 40 cm.)
– Drie uitzetramen (afmeting ca. 80 x 100 cm.)
– Eén voordeur
– Twee bovenramen voorzien van een uitzetraam en rooster
– Eén dubbele deur
– Eén openslaand raam
– Zes binnendeuren

Terras

– Geïmpregneerde Lariks/Douglas constructie balken
– Worteldoek
– Hardhouten dek delen (10 cm breed)
– Terrasrand afgewerkt met 2 delen Rhombus profiel zwart
– Billinga (hard)hout

Dak

– Onbehandelde geschaafde Douglas constructie balken
– Onbehandelde geschaafde Douglas vellingdelen
– Dak voorzien van 50 mm. pir platen
– RC-waarde 2.5.
– EPDM-dakbedekking
– Standaard zetwerk
– PVC zijwaterafvoer tot aan maaiveld

Installatie

– CV-ketel
– Vloerverwarming in de kamer, douche, WC en hal
– Warm en koud water keuken, douche en wastafel
– Koud water wasmachine, wc en buitenkraan
– Gas aansluiting keuken en CV-ketel
– Vier groepen in de kast geplaatst
– Dertien lichtpunten
– Elf schakelaars
– Zestien stopcontacten

Belangrijkste toepassingen Bonte Kraai

Lariks/Douglas gevelbekleding:
Douglas hout is een naald houtsoort afkomstig uit Noord-west Europa die van nature een hoge duurzaamheid en sterkte heeft. Douglas is sterk en uiterst taai waardoor het uiterst goed toepasbaar is. Douglas heeft onbehandeld van nature een hoge duurzaamheid. Door de van nature hoge duurzaamheid is Douglas een milieuvriendelijk alternatief voor geïmpregneerd Vuren wat veelal schadelijke stoffen bevat om een verhoogde duurzaamheid te bereiken. Douglas wordt onbehandeld steeds veelzijdiger in verschillende buitentoepassingen ingezet, denk aan gevelbekleding, carports, tuinhuisjes en tuinmeubelen. Douglas hout valt in duurzaamheidsklasse 3.

Hardhouten kozijnen:
Zoals het woord “hard” al aangeeft, zijn deze kozijnen enorm stevig (goed bestand tegen beschadigingen) en daarnaast is het hout heel bewerkelijk. De hardhouten kozijnen worden vervaardigd uit geoptimaliseerd mahoniehout, zijn KOMO gecertificeerd en beschikken over veiligheidsbeslag volgens politiekeurmerk. De degelijke en kwalitatief hoogwaardige kozijnen voldoen tevens over een uitstekende duurzaamheid. De houten kozijnen geven het geheel een zeer warme uitstraling en hebben bovendien een levensduur van 40 tot wel 75 jaar!

Billinga (hard)hout (FSC gecertificeerd):
Billinga (hard)hout is een populair type houtsoort, wat vergelijkbaar is met Bangkirai. Billinga hout is een zeer stabiel type houtsoort en valt kwa duurzaamheid is klasse 1. Het type hout is uitstekend geschikt voor vlonders en het hout kent een geelbruine kleur. Op den duur gaat het hout vergrijzen. In tegenstelling tot Bangkirai, kan dit type wel goed behandeld worden met bijv. hardhout-olie of speciale lak. Met Billinga hardhout vindt er namelijk een prima aanhechting plaats.

error: Content is protected !!