• Maatwerk woning
  • Ontwerp op maat


  • Duurzame toepassingen
  • Vergunningsaanvragen

Het type Oranjewever zoals hiernaast weergeven, is een maatwerk recreatiewoning welke geheel naar eigen wens te ontwerpen is. Voor al onze luxe woningen en geldt, dat deze (naar wens) geheel geïsoleerd zijn en daarbij compleet zelf samengesteld kunnen worden. De Oranjewever is opgeleverd met onderhoudsarme hardhouten kozijnen met HR++ beglazing. Voor de gevelbekleding is gebruik gemaakt van verticaal geïsoleerde wanden (RC-waarde 4.5) die bekleed zijn met oranje (2x gespoten) Thermowood Vuren open gevelsysteem, afgewerkt met Woodstain coating. Bekijk en lees hieronder meer over de moderne architect recreatiewoning!

 

Informeer bij ons naar alle (duurzame) toepassingen en realiseer, binnen de kortste keren je eigen unieke woning. De totale oppervlakte van deze luxe recreatiewoning, zoals hiernaast getoond, bedraagt 70 m2.

Prijs op aanvraag

Recreatiewoning Oranjewever is een zeer goed geïsoleerde woning, waardoor dit type geschikt is om het hele jaar door prettig in te verblijven. Dit type woning is ontworpen door een architect, heeft zeer bijzondere vormen en voldoet aan de eisen en normen (RC-isolatiewaardes) van het bouwbesluit. Ten behoeve van de fundering is er een geïsoleerde betonvloer gestort (RC-waarde 3.5), met cementplaat en beplating. Voor de vloer is er gekozen door Vinyl en voor de vlonder voor een hardhouten Billinga constructie. Verder is de woning voorzien van verticaal geïsoleerde wanden (RC-waarde 4.5) die bekleed zijn met oranje (2x gespoten) Thermowood Vuren open gevelsysteem, afgewerkt met Woodstain coating. Thermowood (Thermohout) Vuren heeft een thermische behandeling ondergaan, waardoor zijn duurzaamheid verhoogd is tot klasse 2. De kozijnen zijn vervaardigt uit hardhout en zijn in zijn geheel antraciet afgelakt. Het dak is voorzien van een Douglas balklaag met daarop Douglas houten Vellingdelen. Het dak beschikt over één dakraam en verder is dakopbouw als volgt: Balklaag, geïsoleerde dak elementen, isolatie RC-waarde 6.0, EPDM-dakbedekking, zetwerk, en zinken zijwaterafvoer. Tevens is er een veranda met overkapping opgenomen. In de woning zijn duurzame voorzieningen opgenomen zoals een buffervat ten behoeve van warm tapwater en een zonneboiler. Tevens is er een badkamer, keuken, zolder, kachel en is de woning compleet voorzien van elektra-, water-, riool- en installatievoorzieningen. De Oranjewever beschikt, zoals het voorbeeldmodel hiernaast toont, over een totale binnenoppervlakte van +/- 70 m2. Het type Oranjewever, opgeleverd in Oisterwijk, is geheel te wijzigen naar eigen inzichten.

Maatwerk projecten

Bulko is een maatwerkbedrijf, wat betekent dat dit model vrij te wijzigen en aan te passen is naar je eigen wensen. Onderstaand schrijven geeft een beeld van het gerealiseerde project bij de klant en wat de mogelijkheden vanuit Bulko zijn. Doe inspiratie op en ga eens samen met onze adviseur sparren over de vele (duurzame) mogelijkheden. Ook energieneutrale en energiezuinige voorzieningen kunnen wij leveren!

Fundering

– Stalen frame
– Geïsoleerde betonvloer
– Cementplaat
– Isolatie RC-waarde 3.5
– OSB-beplating
– Onderregel
– Vinyl vloer

Vlonder

– Hardhouten onderconstructie
– Hardhouten Billinga vlonderdelen

Wanden

– Regelwerk 38 x 235 mm.
– Binnenfolie
– Waterwerende UV-bestendige folie
– 19 mm. verticaal Thermowood Vuren open gevelsysteem, uitgevoerd in vallende breedtes
– Oranje (2x gespoten) met Woodstain coating
– Gipsplaten binnenafwerking (sausklaar)
– RC-waarde 4.5

Gevelbekleding

Thermowood Vuren is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen in Scandinavië. Thermohout heeft een thermische behandeling ondergaan, waardoor de duurzaamheid verhoogd is tot duurzaamheidsklasse 2, vergelijkbaar met Teak, Cedar, Bangkirai, enz. Tevens worden enkele belangrijke eigenschappen aan het hout toegevoegd door de thermische behandeling, zoals de verhoging van de weerstand tegen houtrot en schimmels.

Ramen & deuren

– Hardhouten kozijnen, voorzien van;
– Veiligheidsbeslag volgens politiekeurmerk
– KOMO / SKH- gecertificeerd
– Gegrond in de kleur antraciet
– Tochtprofielen
– HR++ beglazing
– Aflakken buitenkozijnen
Informeer bij ons voor de indeling

Installatiewerkzaamheden

– Complete water-installatie
– Complete riool-installatie
– Mechanische ventilatie douche
– Ventilatie d.m.v. roosters
– Pellet CV kachel installatie
– Vloerverwarming
– Buffervat t.b.v. warm tapwater
– Zonneboiler met één spiraal
– Houten sfeerkachel
– Complete elektra-installatie (informeer)

Badkamer

– Standaard toilet
– Standaard wastafel
– Standaard douchegarnituur

Keuken

– Keuken uitgezocht bij leverancier door klant

Zolder

– Balklaag
– Isolatie
– OSB-beplating

Dak

– Balklaag
– Geïsoleerde dak elementen
– Isolatie RC-waarde 6.0
– EPDM-dakbedekking
– Zetwerk
– Zinken zijwaterafvoer
– Constructieve balken


Bouwen volgens bouwbesluit:

Een bouwwerk mag geen gevaar opleveren voor bewoners, gebruikers en omgeving. Daarom heeft de overheid in het Bouwbesluit 2012 voorschriften voor veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid, energiezuinigheid en milieu vastgelegd. Een bouwwerk moet altijd voldoen aan die voorschriften. Om een houten woning te mogen bouwen, dient het bouwplan te voldoen aan de eisen van het bouwbesluit van 2012. Dit bouwbesluit heeft in de loop der jaren enkele wijzigingen gekend, maar komt nog grotendeels overeen met die van 2012. De belangrijkste wijziging is: Per 1 januari 2018 gelden er normen voor de milieuprestatie bij de bouw van nieuwe woningen en bedrijven van 100m2 of groter. Naast regels voor energiezuinigheid van gebouwen geldt dan ook een grenswaarde voor de milieueffecten van het materiaalgebruik in de bouw. Bij de berekening telt de hele cyclus van een product mee voor de milieubelasting. Van winning van de grondstof, productie en transport tot gebruik en sloop van het bouwwerk.

Naast het vastgelegde bouwbesluit verschilt het per gemeente wat en hoe er gebouwd mag worden! De isolatiewaardes die van toepassing zijn om te voldoen aan de normen van het bouwbesluit zijn: Vloer: Rc-waarde minimaal 3,5 m2K/W Gevel: Rc-waarde minimaal 4,5 m2K/W Dak: Rc-waarde minimaal 6,0 m2K/W

Belangrijkste toepassingen Oranjewever

Thermowood Vuren gevelbekleding (FSC gecertificeerd):
Thermowood Vuren is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen in Scandinavië. Thermohout heeft een thermische behandeling ondergaan, waardoor de duurzaamheid verhoogd is tot duurzaamheidsklasse 2, vergelijkbaar met Teak, Cedar, Bangkirai, enz. Tevens worden enkele belangrijke eigenschappen aan het hout toegevoegd door de thermische behandeling, zoals de verhoging van de weerstand tegen houtrot en schimmels. Het hout wordt tijdens het thermisch proces opgewarmd tot een maximum van 180 tot 230 ° C, hierdoor worden suikers, koolhydraten en harsen uit het hout verwijderd waardoor er geen voeding meer aanwezig is voor insecten en schimmels. Daarbij kent Thermohout een hoge dimensie-stabiliteit, wat betekent: minder krimp, uitzetting en vervorming. Door de sterke eigenschappen van het hout, is het een aantrekkelijk duurzaam ecologisch en economisch product.

Hardhouten kozijnen:
Zoals het woord “hard” al aangeeft, zijn deze kozijnen enorm stevig (goed bestand tegen beschadigingen) en daarnaast is het hout heel bewerkelijk. De hardhouten kozijnen worden vervaardigd uit geoptimaliseerd mahoniehout, zijn KOMO gecertificeerd en beschikken over veiligheidsbeslag volgens politiekeurmerk. De degelijke en kwalitatief hoogwaardige kozijnen voldoen tevens over een uitstekende duurzaamheid. De houten kozijnen geven het geheel een zeer warme uitstraling en hebben bovendien een levensduur van 40 tot wel 75 jaar!

error: Content is protected !!