• Maatwerk woning
  • Ontwerp op maat


  • Duurzame toepassingen
  • Vergunningsaanvragen

Het type Houtsnip, zoals hiernaast weergeven, is een maatwerk woning welke geheel naar wens is aan te passen. Voor al onze permanente woningen geldt, dat deze volgens de normen van het bouwbesluit worden gebouwd. De normen van het bouwbesluit houden de volgende isolatiewaardes (RC-waardes) in: vloer (fundering) RC-waarde 3.5, wanden RC-waarde 4.5 en het dak RC-waarde 6.0. De Houtsnip is opgeleverd met geïsoleerde aluminium kozijnen (onderhoudsvrij) en HR ++ beglazing. Voor de gevelbekleding is gebruik gemaakt van geïmpregneerd Noors Grenen (duurzaamheidsklasse 3).

 
Informeer bij ons naar alle energieneutrale toepassingen en realiseer binnen de kortste keren je eigen droomwoning! De totale oppervlakte van de gelijkvloerse woning, zoals getoond, bedraagt maar liefst 250 m2. Laat je eigen woning ontwerpen!

Prijs op aanvraag

Houten woning Houtsnip, is een modern vormgegeven duurzame woning en is volledig gebouwd volgens bouwbesluit. Zowel het fundament, de wanden en het dak zijn geïsoleerd volgens de normen van het bouwbesluit. Mocht het bestemmingsplan van de gemeente het toelaten om het hele jaar door in de woning te verblijven, kan deze woning permanent bewoond worden. De luxe woning Houtsnip is voorzien van wanden die bekleed zijn met verticaal geïmpregneerd Noors Grenen. Naast de stijlvolle gevelbekleding voegt de grote glazen schuifpui veel waarde toe aan de woning. De binnenzijde van de woning is modern afgewerkt middels het zeer strakke interieur. De woning heeft twee dakvormen, namelijk een zadeldak en een plat dak. Door de aanwezigheid van de houtkachel, is het er ook ’s winters warm en sfeervol wonen. De woning, zoals de impressie toont, heeft een oppervlakte van 250 m2, maar is volledig naar eigen wens te wijzigen.

Maatwerk projecten

Bulko is een maatwerkbedrijf, wat betekent dat dit model vrij te wijzigen en aan te passen is naar je eigen wensen. Onderstaand schrijven geeft een beeld van het gerealiseerde project bij de klant en wat de mogelijkheden vanuit Bulko zijn. Doe inspiratie op en ga eens samen met onze adviseur sparren over de vele (duurzame) mogelijkheden. Ook energieneutrale en energiezuinige voorzieningen kunnen wij leveren!

Fundering (beton)

Geïsoleerde betonvloer (RC-waarde 3.5), Wapening, Vorstrand, Afwerkvloer, Onderregel, Uitgaande van een bouwrijpe draagkrachtige ondergrond

Buitenwanden

Regelwerk 38 x 235 mm., Isolatie RC-waarde 4.5, Binnenfolie, Buitenfolie, Gevelbekleding (zie hieronder), Fermacell platen binnenafwerking

Gevelbekleding

Noors Grenenhout is te herkennen aan de fijne nerf en de rechte draad en is een makkelijk verwerkbaar product (zachthout). Als Grenen net gezaagd is verspreid het een aangename hars- terpentijngeur welke op termijn verdwijnt. Kenmerkend voor Grenen is dat als het opnieuw gezaagd wordt de geur terug komt. Doordat Noors Grenen veelal geïmpregneerd wordt (t.b.v. gevelbekleding), kan het in duurzaamheidsklasse 2 terecht komen. voor binnen- en buitenbetimmeringen wordt Grenen veelal toegepast.

Binnenwanden

Regelwerk 38 x 89 mm (geïsoleerd), Fermacell platen binnenafwerking (sausklaar) aan twee zijden

Ramen & deuren

Veiligheidsbeslag volgens politiekeurmerk, Voldoen aan internationale norm DIM en ISO 9001, Gelaagd veiligheidsglas / HR++ beglazing, Volledig onderhoudsvrij, Aluminium geïsoleerde kozijnen, voorzien van, KOMO / SKH gecertificeerd, Voldoende ventilatieroosters

Dak (plat)

EPDM-dakbedekking, Gipsplaten plafond (sausklaar), Isolatie RC-waarde 6.0, Onbehandeld Vuren balklaag, Plastisol zetwerk, PVC / zinken zijwaterafvoer tot aan maaiveld

Dak (zadel)

Gipsplaten plafond (sausklaar), Onbehandelde Vuren spanten, Onbehandelde Vuren gordingen, Geïsoleerde dakelementen (RC-waarde 6.0), Tengels, Panlatten, Sneldekkers, Nokpannen, Gevelpannen, Houten boeidelen, Houten windveren, PVC / zinken goten aan twee zijden met HWA tot aan maaiveld

Installatie

Verwarming d.m.v. Infrarood(panelen), Warmwaterboiler, Groepenkast, Busch-Jaeger Balance SI schakelmateriaal, Standaard lichtpunten, Optioneel: sportjes, Complete riool-installatie (in gebouw), Complete water-installatie (in gebouw), Complete ventilatie-installatie (in gebouw)

Sanitair

Standaard fontein, Standaard fonteinkraan, Standaard toilet, Standaard wastafel, Standaard wastafelkraan, Standaard douchegarnituur, Standaard douchedrain

Bouwen volgens bouwbesluit:
Een bouwwerk mag geen gevaar opleveren voor bewoners, gebruikers en omgeving. Daarom heeft de overheid in het Bouwbesluit 2012 voorschriften voor veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid, energiezuinigheid en milieu vastgelegd. Een bouwwerk moet altijd voldoen aan die voorschriften. Om een houten woning te mogen bouwen, dient het bouwplan te voldoen aan de eisen van het bouwbesluit van 2012. Dit bouwbesluit heeft in de loop der jaren enkele wijzigingen gekend, maar komt nog grotendeels overeen met die van 2012. De belangrijkste wijziging is: Per 1 januari 2018 gelden er normen voor de milieuprestatie bij de bouw van nieuwe woningen en bedrijven van 100m2 of groter. Naast regels voor energiezuinigheid van gebouwen geldt dan ook een grenswaarde voor de milieueffecten van het materiaalgebruik in de bouw. Bij de berekening telt de hele cyclus van een product mee voor de milieubelasting. Van winning van de grondstof, productie en transport tot gebruik en sloop van het bouwwerk.

Naast het vastgelegde bouwbesluit verschilt het per gemeente wat en hoe er gebouwd mag worden! De isolatiewaardes die van toepassing zijn om te voldoen aan de normen van het bouwbesluit zijn:
Vloer: Rc-waarde minimaal 3,5 m2K/W
Gevel: Rc-waarde minimaal 4,5 m2K/W
Dak: Rc-waarde minimaal 6,0 m2K/W

Belangrijkste toepassingen Houtsnip

Noors Grenen (geïmpregneerd) gevelbekleding (FSC gecertificeerd):
Noors Grenenhout is te herkennen aan de fijne nerf en de rechte draad en is een makkelijk verwerkbaar product (zachthout). Als Grenen net gezaagd is verspreid het een aangename hars- terpentijngeur welke op termijn verdwijnt. Kenmerkend voor Grenen is dat als het opnieuw gezaagd wordt de geur terug komt. Doordat Noors Grenen veelal geïmpregneerd wordt (t.b.v. gevelbekleding), kan het in duurzaamheidsklasse 2 terecht komen. voor binnen- en buitenbetimmeringen wordt Grenen veelal toegepast.

Aluminium (geïsoleerde) kozijnen:
Een aluminium kozijn is altijd een lust voor het oog. Aluminium is een van de meest duurzame bouwmaterialen: bijna onderhoudsvrij, krachtig isolerend en oersterk. Het slanke profiel van aluminium kozijnen garandeert bovendien een maximale lichtinval. Laat de zon nu maar schijnen! Met aluminium kozijnen, garandeert Bulko kwalitatief hoogwaardige profielsystemen. Er zijn meerdere mogelijkheden tot het togen van profielen, waardoor bijna ieder vorm en afmeting te maken is.

error: Content is protected !!