• Maatwerk woning
  • Ontwerp op maat
  • Duurzame toepassingen
  • Vergunningsaanvragen

Het type Waterral zoals hiernaast weergeven is een maatwerk chalet en vakantiewoning, welke geheel naar wens is aan te passen. Voor al onze luxe woningen geldt, dat deze volgens de normen van het bouwbesluit worden gebouwd (mogelijk permanent bewoonbaar, mits de gemeente het toe laat). De normen van het bouwbesluit houden de volgende isolatiewaardes (RC-waardes) in: vloer (fundering) RC-waarde 3.5, wanden RC-waarde 4.5 en het dak RC-waarde 6.0. De Waterral is opgeleverd met geïsoleerde aluminium kozijnen en HR ++ beglazing, waardoor dit type woning zeer goed is voor het milieu. Voor de gevelbekleding is gebruik gemaakt van zwart Shodoshima douglashout (duurzaamheidsklasse 1) en houten Western Red Cedar singles.

 


Informeer bij ons naar alle duurzame toepassingen en realiseer binnen de kortste keren je eigen droom chaletwoning! De totale oppervlakte van de woning, zoals hiernaast getoond, bedraagt 62 m2.

Prijs op aanvraag

Prefab chalet Waterral is opgeleverd als moderne woning en dan ook volledig gebouwd volgens de normen van het bouwbesluit. Zowel het fundament, de wanden en het dak zijn geïsoleerd volgens de normen van het bouwbesluit. Mocht het bestemmingsplan van de gemeente het toelaten om het hele jaar door in de woning te verblijven, is deze woning geschikt voor permanente bewoning. De Waterral is een prachtig opgeleverde woning aan de Loosdrechtse plassen (Wijdemeren) en in gebruik genomen als moderne vakantiewoning. In de bestaande betonbak is een geïsoleerde vloer (RC-waarde 3.5) aangebracht met daarop een balklaag, vloerplaat (18 mm. OSB) en een splitlevel vloer. De wanden van de linker-, rechter- en voorzijde zijn voorzien van zwart Shodoshima Douglashout. De achterzijde van de woning is voorzien van houten shingles (1e kwaliteit WRC). De woning is compleet woonklaar opgeleverd. Dat betekent dat de woning is voorzien van complete installatie, elektra, keuken, badkamer, zitkamer en (slaap)kamers. De woning, zoals deze op de website is afgebeeld, heeft een totale afmeting van 62 m2 met een nokhoogte van 4,5 meter. Wens je een andere indeling of afmetingen voor je vakantiewoning? Maak je wensen kenbaar en wij realiseren het!

Maatwerk projecten

Bulko is een maatwerkbedrijf, wat betekent dat dit model vrij te wijzigen en aan te passen is naar je eigen wensen. Onderstaand schrijven geeft een beeld van het gerealiseerde project bij de klant en wat de mogelijkheden vanuit Bulko zijn. Doe inspiratie op en ga eens samen met onze adviseur sparren over de vele (duurzame) mogelijkheden. Ook energieneutrale en energiezuinige voorzieningen kunnen wij leveren!

Fundering

– Vloerisolatie RC-waarde 3.5
– Houten balklaag
– Vloerplaat OSB 18 mm.
– Splitlevel vloer

Wanden

– Gipsplaat 12 mm. met stucwerk
– 12 mm. OSB
– Dampremmende laag
– Isolatie 120 mm PIR RC-waarde 4.5
– 12 mm. constructieplaat
– Waterkerende, dampdoorlatende laag
– Verticaal regelwerk 19 x 44 mm.
– Shodoshima Douglas zwart (gevelbekleding)
– Sausen wanden en plafond

Ramen & deuren

– Aluminium geïsoleerde kozijnen (RAL 8022)
– Twee glazen vouwpuien
– Eén pui met enkele deur en zijlichten
– Eén glazen kozijn bestaande uit twee ramen (1 draaikiep, 1 vast)
– Vijf dubbele bovenlichten
– Vier binnendeuren en één deur t.b.v. technische ruimte
– Schilderen binnenkozijnen

Dak

– Gipsplaat 12 mm. met stucwerk
– 12 mm. OSB
– Dampremmende laag
– Isolatie 160 mm PIR RC-waarde 6.0
– Frame 38 x 184 mm.
– 12 mm. constructieplaat
– Waterkerende, dampdoorlatende laag
– Verticaal regelwerk 19 x 44 mm.
– Houten singles, 1e kwaliteit WRC
– Inpandige zinken goot (voorzijde)
– Overstekken onderzijde, afgewerkt met Shodoshima Douglas zwart.

Installatie

– Verwarming d.m.v. infraroodpanelen
– Riool tot een meter buiten bebouwing
– Grundfos solo rioolpomp
– Boiler 80 liter.
– Groepenkast volgens norm Stedin

Elektra

– Meerdere lichtpunten in de keuken, woonkamer, gang, badkamer, slaapkamers en overloop
– Meerdere dubbele geaarde wandcontactdozen
– Meerdere infraroodpanelen

Keuken

– Spoelbak
– Kraan
– Gaskookplaat op propaan
– Koelkast

Badkamer

– Douchegarnituur en douchedeur
– Afvoerput (RVS)
– Wastafel
– Toilet
– Kraan
– Vloertegels
– Wandtegels

Schoorsteen

– Omtimmering d.m.v. Shodoshima Douglas zwart
– Afgewerkt met WRC Singles

Trap

– Twee steektrappen
– Wit gegrond en afgelakt

Bouwen volgens bouwbesluit:
Een bouwwerk mag geen gevaar opleveren voor bewoners, gebruikers en omgeving. Daarom heeft de overheid in het Bouwbesluit 2012 voorschriften voor veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid, energiezuinigheid en milieu vastgelegd. Een bouwwerk moet altijd voldoen aan die voorschriften. Om een houten woning te mogen bouwen, dient het bouwplan te voldoen aan de eisen van het bouwbesluit van 2012. Dit bouwbesluit heeft in de loop der jaren enkele wijzigingen gekend, maar komt nog grotendeels overeen met die van 2012. De belangrijkste wijziging is: Per 1 januari 2018 gelden er normen voor de milieuprestatie bij de bouw van nieuwe woningen en bedrijven van 100m2 of groter. Naast regels voor energiezuinigheid van gebouwen geldt dan ook een grenswaarde voor de milieueffecten van het materiaalgebruik in de bouw. Bij de berekening telt de hele cyclus van een product mee voor de milieubelasting. Van winning van de grondstof, productie en transport tot gebruik en sloop van het bouwwerk.

Naast het vastgelegde bouwbesluit verschilt het per gemeente wat en hoe er gebouwd mag worden! De isolatiewaardes die van toepassing zijn om te voldoen aan de normen van het bouwbesluit zijn:
Vloer: Rc-waarde minimaal 3,5 m2K/W
Gevel: Rc-waarde minimaal 4,5 m2K/W
Dak: Rc-waarde minimaal 6,0 m2K/W

Belangrijkste toepassingen Waterral

Shodoshima Douglas gevelbekleding (FSC gecertificeerd):
Douglashout is een naaldhoutsoort die bekend staat om de van nature hoge duurzaamheid en stevigheid. Bij Shodoshima wordt het douglashout dosse gezaagd (evenwijdig aan de jaarringen). Alle planken worden stuk voor stuk gebrand in een daarvoor speciaal ontwikkelde oven. Daarna wordt het hout geborsteld en met de hand gebeitst. De robuuste en levendige nerfstructuur blijft goed zichtbaar en glanst prachtig in de zon. Shodoshima is goed bestand tegen alle weersinvloeden en geeft niet af. De behandeling met olie moet elke 3 à 5 jaar herhaald worden. Shodoshima is geschikt voor gebruik binnen en buiten, waarbij het materiaal niet mag afgeven. Bevestiging kan het beste aan de hand van RVS (zwarte) vlonderschroeven.

Aluminium (geïsoleerde) kozijnen:
Een aluminium kozijn is altijd een lust voor het oog. Aluminium is een van de meest duurzame bouwmaterialen: bijna onderhoudsvrij, krachtig isolerend en oersterk. Het slanke profiel van aluminium kozijnen garandeert bovendien een maximale lichtinval. Laat de zon nu maar schijnen! Met aluminium kozijnen, garandeert Bulko kwalitatief hoogwaardige profielsystemen. Er zijn meerdere mogelijkheden tot het togen van profielen, waardoor bijna ieder vorm en afmeting te maken is.

Western Red Cedar houten shingles (1e kwaliteit):
Western Red Cedar Shingles (WRC) komen van origine uit Canada en worden al eeuwen toegepast. De Shingles hebben zich door al die jaren heen bewezen als uitermate duurzaam en onderhoudsvriendelijk (voor zowel dak- als gevelbekleding). Deze 1e kwaliteit Shingles bevat geen spint, is kwastvrij en rift gezaagd. Voor de bevestiging van de shingles, dient er minimaal een dakhelling te zijn van 14 graden. Voor de bevestiging wordt er eerst isolatie aangebracht, dan damp-open folie, tengels, rachels en vervolgens de Shingles.

error: Content is protected !!