• Maatwerk woning/verblijf
  • Ontwerp op maat


  • Duurzame toepassingen
  • Vergunningsaanvragen

Het type Zonparkiet, zoals hiernaast weergeven, is een maatwerk woning / gastenverblijf welke geheel naar wens is aan te passen. Voor al onze projecten geldt, dat deze naar wens geïsoleerd en compleet zelf samengesteld kan worden. De Zonparkiet is opgeleverd met onderhoudsarme hardhouten kozijnen en HR++ beglazing. Door het natuurlijke en duurzame productgebruik is deze woning zeer milieuvriendelijk. Voor de gevelbekleding is gebruik gemaakt van Rhombus Red Cedar systeemprofiel (duurzaamheidsklasse 1).

 Informeer bij ons naar alle duurzame toepassingen en realiseer binnen de kortste keren je eigen droomverblijf! De totale oppervlakte bedraagt 75 m2.

Prijs op aanvraag

Recreatiewoning Zonparkiet (tevens gastenverblijf) is een prachtige modern verblijf, geplaatst midden in de duinen. De woning is volledig geïsoleerd, waardoor de woning geschikt is om er gedurende het hele jaar in te verblijven. De Zonparkiet is voorzien van wanden die bekleed zijn met het duurzame materiaal Rhombus Red Cedar (duurzaamheidsklasse 1). Het dak bestaat uit Douglas balken, Vellingdelen en is geheel afgewerkt met EPDM-dakbedekking. De woning heeft veel lichtinval door de twee glazen schuifpuien bij binnenkomst. Aan de voorzijde bevind zich een klein Billinga (hard)houten vlonder. De totale oppervlakte van de Zonparkiet, zoals dit voorbeeldmodel toont, bedraagt 75 m2. De woning is nog volledig te wijzigen naar eigen inzichten. Dit type is casco (met keuken en installatiewerk) opgeleverd op een prachtige plek in de Duinen van Egmond aan Zee.

Maatwerk projecten

Bulko is een maatwerkbedrijf, wat betekent dat dit model vrij te wijzigen en aan te passen is naar je eigen wensen. Onderstaand schrijven geeft een beeld van het gerealiseerde project bij de klant en wat de mogelijkheden vanuit Bulko zijn. Doe inspiratie op en ga eens samen met onze adviseur sparren over de vele (duurzame) mogelijkheden. Ook energieneutrale en energiezuinige voorzieningen kunnen wij leveren!

Fundering

– Stalen onderstel
– Geïsoleerde houten vloer
– Cementplaat
– OSB-beplating (vloer)
– Onderregel
– Uitgaande van een bouwrijpe waterpas verharde draagkrachtige ondergrond

Wanden

– Regelwerk 38 x 235 mm.
– Isolatiemateriaal
– Binnenfolie
– Buitenfolie
– Rhombus Red Cedar gevelbekleding

Ramen en deuren

– Hardhouten kozijnen
– Dubbele Red Cedar deur
– Entree pui met enkele deur voorzien van twee bovenramen
– Twee schuifdeuren
– Vier enkele Red Cedar deuren
– Vier kleine openslaande ramen + horren

Dak

– Gipsplaten (sausklaar) plafond
– Onbehandeld Douglas balklaag
– Vellingdelen
– EPDM-dakbedekking
– Plastisol Zetwerk

Installatie

– Standaard elektra, tien lichtpunten en tien stopcontacten
– Verwaming d.m.v. drie infrarood panelen
– Accupakket + drie zonnepanelen (hoog vermogen) inclusief daglicht panelen en omvormer
– Geiser op propaan
– Water
– Riool aansluiten op septic tank
– Keuken aansluiting + installatie

Belangrijkste toepassingen Zonparkiet

Red Cedar gevelbekleding (PEFC gecertificeerd):
Red Cedar is één van de meest duurzame naaldhoutsoorten en staat bekend om zijn uitmuntende kwaliteit. De kenmerkende eigenschappen van Cedar zijn: duurzaam, licht van gewicht, zeer stabiel, goed bewerkbaar en een rechte draad met fijne nerfstructuur (nerf kan wel loslaten). Het hout kan uitstekend onbehandeld toegepast worden waardoor het met de tijd gaat vergrijzen. Het hout is zeer vormvast wat wil zeggen dan het minimaal krimpt en uitzet. Door de minimale werking hecht verf en lak ook uitstekend op dit hout. Red Cedar is wel een zachte houtsoort, waardoor dit type (onbehandeld) gevoelig is voor beschadigingen.

Hardhouten kozijnen:
Zoals het woord “hard” al aangeeft, zijn deze kozijnen enorm stevig (goed bestand tegen beschadigingen) en daarnaast is het hout heel bewerkelijk. De hardhouten kozijnen worden vervaardigd uit geoptimaliseerd mahoniehout, zijn KOMO gecertificeerd en beschikken over veiligheidsbeslag volgens politiekeurmerk. De degelijke en kwalitatief hoogwaardige kozijnen voldoen tevens over een uitstekende duurzaamheid. De houten kozijnen geven het geheel een zeer warme uitstraling en hebben bovendien een levensduur van 40 tot wel 75 jaar!

Billinga (hard)hout (FSC gecertificeerd):
Billinga (hard)hout is een populair type houtsoort, wat vergelijkbaar is met Bangkirai. Billinga hout is een zeer stabiel type houtsoort en valt kwa duurzaamheid is klasse 1. Het type hout is uitstekend geschikt voor vlonders en het hout kent een geelbruine kleur. Op den duur gaat het hout vergrijzen. In tegenstelling tot Bangkirai, kan dit type wel goed behandeld worden met bijv. hardhout-olie of speciale lak. Met Billinga hardhout vindt er namelijk een prima aanhechting plaats.

error: Content is protected !!