Houten schuren

Een houten schuur is een graag gezien product en geschikt voor vele doeleinden. Een schuur is onder andere te gebruiken als opbergruimte, hobbyruimte, werkplaats, relaxruimte of een combinatie hier van. Zo kan Bulko ook een berging of schuur met overkapping leveren. Wij realiseren kleine schuurtjes maar ook complete prefab schuren op maat. Liever een schuur met een kapdak? Bekijk dan onze collectie kapschuren. Wij helpen graag meedenken aan het ontwerp, exact passend in de situatie. Uiteraard zijn eigen ontwerpen ook welkom. Bekijk hieronder de houten schuur categorieën.

Lees meer

Houten schuur bouwen

Voor het bouwen van een prefab houten schuur dien je goed na te denken, omdat er verschillende aspecten zijn waar rekening gehouden mee moet worden. Onder andere met de fundering, het materiaalgebruik en de dakbedekking inclusief het type dak. Bulko helpt je graag op weg, van fundering tot aan het dak:

    • Fundering: Wat is de ondergrond waarop de schuur gebouwd gaat worden? Afhankelijk daarvan kan er gekozen worden uit; een hardhouten ringbalk met piketpalen, hardhouten onderregel, betonbanden of zelfs een (gevlinderde) betonvloer met eventueel een gemetselde borstwering.asdas
    • Wandmateriaal: Welke houtsoort wenst je te gebruiken voor de houten schuur? Tegenwoordig is Lariks/Douglas een veel toegepast type houtsoort, maar ook geïmpregneerd Vuren wordt veelvuldig toegepast (zowel in rabat als in gepotdekselde uitvoering). Wij werken tegenwoordig steeds meer met een nieuw type houtsoort, namelijk ThermoWood (Thermohout) Vuren. ThermoWood heeft een thermische behandeling ondergaan, waardoor het niet meer behandeld hoeft te worden. ThermoWood vergrijsd wel snel, dus als je dit wenst te voorkomen, kan het materiaal gebeitst of geschilderd worden. Tevens hebben wij Red Cedar. Red Cedar heeft een zeer lange levensduur, maar is wel een relatief duur type houtsoort (vergelijkbaar met kunststof). Doordat alle garages worden gebouwd volgens het prefab systeem is het eveneens mogelijk de wanden zelf te isoleren. Eveneens het (zelf) aanbrengen van elektra is bij ons mogelijk.
    • Ramen en deuren: De keuze voor ramen en deuren is geheel in handen van de klant. Eenvoudige geïmpregneerde Vuren deuren, Douglas deuren, hardhouten deuren, kunststof deuren of zelfs volledige elektrische sectionaaldeuren, behoren allemaal tot de mogelijkheid.
    • Dakbedekking: Nadat de fundering, houtsoort en ramen en deuren van de schuur heeft bepaald, komt het dak. Ook hier zijn de mogelijkheden eindeloos. Afhankelijk of je een plat dak, kapdak of puntdak. Bij een schuur met plat dak wordt standaard gebruik gemaakt van EPDM dakbedekking, zetwerk en zijwaterafvoer tot aan maaiveld. Bij een prefab schuur met kapdak of puntdak zijn er meerdere mogelijkheden. Denk aan dakshingels, dakpanplaten, asbestvrije golfplaten, sneldekkers of dakpannen in vele verschillende kleuren en soorten. De afwerking bestaat uit een PVC/zinken goot met hemelwaterafvoer tot aan maaiveld en eventueel boeidelen en windveren.
    • Zolder: Afhankelijk van de nokhoogte van de schuur zou het tot de mogelijkheden behoren om de houten schuur te voorzien van een zolder (opbergzolder of beloopbare zolder). Dit kan over de gehele afmeting van de schuur of slechts over een gedeelte er van.

Zo zijn er een legio aan mogelijkheden en aspecten waar rekening gehouden mee moet worden. En de opsomming hierboven is nog lang niet alles! Wij bieden je alle denkbare mogelijkheden en geven je graag advies hier in.

Op de website hebben wij gekozen om vierkante meter categorieën te hanteren. Dit om onze bezoekers een inschatting te geven in de afmetingen van de schuren. Wens je de schuur in een andere afmeting of vorm? Dit is uiteraard mogelijk. Wij bouwen alle houten schuren op maat. Je hoeft hierbij geen rekening te houden met de aangegeven maatvoeringen.

Bekijk de categorieën en laat je inspireren.


Bekijk hier onze referentie projecten

error: Content is protected !!