Recreatiewoningen

Bekijk onze houten recreatiewoningen

Kant-en-klare houten recreatiewoning en recreatiewoning op maat.

Houten recreatiewoning kopen

Recreatiewoningen en chaletwoningen van hout zijn er in alle soorten en maten. Kiest u bijvoorbeeld voor een ouderwetse trekkershut, een traditionele blokhut of een moderne chalet. Is de indeling niet helemaal naar wens? Heeft u een eigen ontwerp? Dat is geen probleem, want dankzij de fabricage in onze eigen fabriek bepaal je alles zelf, tot in het kleinste detail.

Een houten recreatiewoning is gemaakt van massief hout, dat uitstekend isoleert en vocht reguleert. Zo bespaart u op de stookkosten en bent u verzekerd van een gezond binnenklimaat. De recreatiewoning wordt duurzaam afgewerkt met kwaliteitsdeuren en ramen, vloeren en dakbedekking. Bij Bulko bepaald u uiteindelijk zelf wat u nodig heeft en wat u mooi vindt. Informeer bij Bulko voor een recreatiewoning bouwen en u geniet binnen de kortste keren van een luxueuze houten recreatiewoning!


Een aantal van onze houten recreatiewoningen in beeld.

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen, neem dan gerust contact op.

Vakantie- en recreatiewoning

Er zit verschil in of u een vakantiewoning of recreatiewoning aanschaft. Bij Bulko heeft u zelf de keuze uit een maatwerk houten vakantie- of recreatiewoning. Alleen wat is het verschil tussen beide woningen?

Vakantiewoning

Als u over gaat op de aanschaf van een vakantiewoning bepaalt u zelf waar deze houten woning geplaatst gaat worden. Heeft u de woning liever op een eigen stuk grond dan op een park waar u niet volledig uw eigen gang kan gaan? Dan is een vakantiewoning ideaal voor u!

Recreatiewoning

Een recreatiewoning heeft altijd een vaste bestemming en dat is op een recreatie- of vakantiepark. Bij een recreatiewoning heeft u niet de mogelijkheid om de woning op een zelf gekozen locatie neer te zetten, maar bent u vaak verbonden aan de restricties van een park.

Recreatiewoning

Een recreatiewoning is een woning dat men kan huren of kopen om hier de vakanties of vrije tijd door te brengen op de daarvoor beschikbare parken. Alle recreatiewoningen die Bulko levert zijn gemaakt van hout en kunnen beschouwt worden als tweede huis, vakantiehuis of gastenverblijf. De recreatiewoningen worden volledig op maat gemaakt. Een recreatiewoning is verrassend betaalbaar en ook de kosten liggen een stuk lager dan bij een gewone woning.

Mogelijkheden voor het kopen of huren van een recreatiewoning

  1. Recreatiewoning kopen inclusief de grond waar de woning op geplaatst is (duurdere segment)
  2. Recreatiewoning kopen en betaal erfpacht over de woning
  3. Recreatiewoning huren en betaal voor de dure jaarplaatsen

Wanneer je over eigen grond bezit, bepaalt u zelf of u een hypotheek afsluit. Bij de derde optie bestaat er de mogelijkheid dat het bestemmingsplan gewijzigd wordt door de gemeente waardoor de woning verlaten of verplaatst moet worden.

Neem het contract goed door

Wanneer u ervoor kiest om een recreatiewoning aan te schaffen, dient er rekening gehouden te worden met het contract dat afgesloten is met het park. Mogen er huisdieren op het park? Welke kleuren zijn toegestaan voor de recreatiewoning? Hoeveel auto’s mogen er op het park?

Kortom, neem het afgesloten contract en het bestemmingsplan goed door en laat u voorlichten door de gemeente wat betreft permanente bewoning van de recreatiewoning.

Compleet ingerichte recreatiewoningen

Voor compleet ingerichte recreatiewoningen bestaan er veel extra opties. Houdt u van veel luxe en wilt u een design keuken of sauna ingebouwd? Of bent u juist veel buiten en heeft u behoefte aan een overdekte veranda of terras? Dan bent u bij Bulko aan het juiste adres voor het op maat maken van verschillende recreatiewoningen. Wij staan voor u klaar om uw wensen te verwezenlijken.

Levensduur recreatiewoning

De levensduur van een recreatiewoning is normaal gesproken zeer lang. Dit komt doordat uw recreatiewoning gemaakt is van duurzaam massief hout. Door het massieve hout goed te onderhouden gaat het zeker minimaal 25 jaar mee. Het regelmatig goed schoonmaken en verwijderen van vuiligheid voorkomt het intrekken van schimmel in het massieve hout.

Onderhoud materiaal

Met speciale houtbeschermingsproducten blijft uw recreatiewoning voor langdurige tijd behouden. Met het product Nordic Beits AQ beschermt u het houtmateriaal langdurig. Door het aanbrengen van minimaal twee lagen is uw recreatiewoning goed beschermt tegen vuiligheid en schimmel.

 

Duurzame recreatiewoningen

Houten recreatiewoningen zijn zeer duurzaam en milieuvriendelijk. Bij de fabricage worden uitsluitend duurzame materialen gebruikt waarbij er geen dure machines aan te pas komen. Het weinige afval dat overblijft kan vaak hergebruikt worden. Daarbij is het verwerken van houtafval energiezuinig. Overigens heeft het massieve hout een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding waardoor recreatiewoningen helemaal niet duur hoeven te zijn. De recreatiewoningen zijn er in verschillende afmetingen en kunnen worden geplaatst inclusief zolder, overkapping of terras. De recreatiewoningen variëren van 12,5 vierkante meter tot 128 vierkante meter. Voor ieder wat wils!

Wonen in een recreatiewoning

Of u permanent mag wonen in een recreatiewoning, hangt af van de gemeente waar u woont. Uw gemeente heeft een bestemmingsplan waarin staat welke bestemming een gebouw heeft. Vaak heeft een recreatiewoning de bestemming ”recreëren”. Soms komt het voor dat een recreatiewoning bestemming ”wonen” heeft, met als gevolg dat u permanent mag wonen in uw recreatiewoning. Over het algemeen mag een recreatiewoning niet uw hoofdverblijf zijn waarin u woont.

Inspiratie nodig voor een chalet, vakantiewoning, atelier of ander bouwwerk op maat?