Veranda’s

Bekijk onze houten veranda's

Kant-en-klare houten veranda's en veranda's op maat.

Houten veranda kopen

Kwaliteit en oog voor detail vinden wij erg belangrijk. Het mooiste is uiteraard dat niet te zien is dat de veranda later is bijgebouwd. Een mooie veranda zal echt van meerwaarde zijn voor uw huis. De veranda kan gebouwd worden aan uw eigen huis maar kan ook aan een houten overkapping of aan een chalet gebouwd worden die in uw bezit is.

Omdat de veranda een verlengstuk gaat worden van uw woning is het erg belangrijk om zaken als lichtinval mee te nemen in het design. En om nog langer buiten te kunnen zijn denken wij ook graag mee hoe u uw terras het beste kunt verwarmen.

Door slim gebruik te maken van materialen hoeft het onderhoud van uw veranda niet veel tijd te kosten. We informeren u graag over de mogelijkheden.


Een aantal van onze houten veranda's in beeld.

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen, neem dan gerust contact op.

Onderhoud veranda

Voor het onderhoud van de verschillende soorten hout, gebruikt Bulko voor zowel hardhout als zachthout het product Nordic Beits AQ. Nordic Beits AQ is toepasbaar op reeds behandeld, onbehandeld, geïmpregneerd, fijn bezaagd of geschaafd hout. Voor een optimale bescherming worden er meerdere lagen beits aangebracht (minimaal twee). Het product wordt onverdund aangebracht met kwast of roller en is stofdroog na ongeveer 30 minuten. Na een uur is het, afhankelijk van de laagdikte, temperatuur en luchtvochtigheidsgraad, overschilderbaar.

Voordat de Nordic Beits AQ aangebracht wordt, dient de ondergrond schoon, droog en vetvrij te zijn. Dit watergedragen impregnerende product biedt een optimale weer- en UV-bestendigheid. Nordic Beits AQ geeft het hout een trendy- en sfeervolle uitstraling.

Heeft u na het lezen nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

Enkele tips vooraf ten aanzien van veranda’s

Voor het aanleggen van een veranda zijn vaak bijkomende zaken van toepassing. Hieronder enkele tips waarover u moet nadenken voordat u een veranda plaatst.

  • Vergeet niet de bijkomende kosten die nodig zijn voor de ventilatie, verwarming en zonwering
  • Wanneer u veel extra opties bij uw veranda wil, houd rekening met meerprijzen
  • Een veranda kan niet altijd zomaar geplaatst worden, houd rekening met de aanvraag van vergunningen en/of verzekeringen
  • Veel veranda’s hebben een platdak, maar een zadel- of koepeldak heeft een kleiner risico op oververhitting en wateroverlast

Heeft u liever dat Bulko alle zaken voor u regelt? Wij bouwen een maatwerk veranda en helpen u met de aanvraag van vergunningen en verzekeringen. Daarbij is het belangrijk om de vorm van je veranda af te stemmen op de gewenste functie. Ook hierover kan Bulko u adviseren.

Ideale ligging van een veranda

De ideale ligging van een veranda is bij voorkeur aan de zuid- of oostzijde van uw huis. De oostzijde van uw huis geniet ‘s ochtends veel warmte doordat de eerste zonnestralen hierop vallen. Als u een echte genieter van de zon bent, is het verstandig om de veranda zuidelijk te plaatsen omdat u hier het langst zon heeft. De noordzijde is de koudste kant van het huis, dus adviseert Bulko hier uw veranda niet te plaatsen. Vaak is de ligging van uw tuin al op het zuiden georiënteerd.

Houten veranda

Een houten veranda is een aanbouw aan een woning die steunt op houten palen. Een houten vloer is daarbij veelvoorkomend. Een kenmerk van een veranda is dat er veel lichtinval is, dat het huis binnenvalt. Houten veranda’s bieden vele mogelijkheden kwa materiaal. Zo kunt u uw veranda voorzien van een houten dak of een glazen dak (voor extra lichtinval). Heeft u behoefte aan veel afscherming? Of juist aan minder? Dan is de keuze tussen glazen wanden of alleen een hekwerk aan u.

Prieel of veranda?

Een prieel of veranda wordt vaak met elkaar verward. Een prieel of een veranda geven uw tuin een gezellige uitstraling waar gasten zich welkom voelen. Deze sierlijke buitenverblijven beschermen u tegen de zon en regen. Tevens kan u onder deze gebouwen het hele jaar door genieten van de tuin. Wat is nou eigenlijk het verschil tussen een prieel en een veranda?

Prieel

Een prieel wordt gebouwd als een losstaand element met dak in uw tuin. Over het algemeen is een prieel kleiner dan een veranda, maar de maten variëren hierin. Een prieel wordt in veel tuinen gezien als een sierlijk bouwwerk dat mooi staat in de tuin, maar ook handig is om onder te zitten.

Veranda

Wat is er dan zo anders aan een veranda? Kwa functie is een veranda niet heel verschillend van een prieel. Het enige grote verschil is dat een veranda vast zit aan een huis. Een veranda heeft vaak een aflopend dak waar het regenwater af kan lopen. Een veranda is vaak afgeschermd met hekwerk, glazen ramen of schuifwanden. Glazen ramen of schuifwanden bieden als voordeel dat het snel aangenaam is om te zitten.

Inspiratie nodig voor een mantelzorgwoning, buitenverblijf of ander bouwwerk op maat?